Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A gép kikapcsol/újraindul. Mi...

A gép kikapcsol/újraindul. Mi lehet a háttérben a baj?

Figyelt kérdés

Adott egy újonnan (1 hónapos), alkatrészenként vásárolt PC, az alábbi specifikációkkal:

Radeon RX 6600 8GB GDDR6

AMD Ryzen 5 5500 3.6GH

Gigabyte DS3H B550M

16GB DDR4 3200MHz RAM

SSD Samsung 980 500GB PCI Express 3.0 x4 M.2 2280

Corsair 650, 650W

Az egész kb. 1 hete kezdődött, csak úgy magától kikapcsolt a gép, eleinte játék közben, naponta max egyszer. Aztán pár napig nem csinált semmit és tegnap este újra elkezdte, de már nem játék közben, majd ma megint, szintén nem játék közben, egymás után kétszer is, majd ezután már újra sem indul, vagyis elindul, felörögnek a ventillátorok, a LEDek hol fel kapcsolnak hol nem, majd leáll a gép vagy újraindul megint, de a Windowsig egyszer sem jut el.

2022. dec. 7. 13:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mostanában valahogy egyre több ilyen hibáról olvasni, és szinte kivétel nélkül mindig Ryzen 3000-5000 szériás proci van a gépekben amikkel gond van.

Csak egy észrevétel. Azért figyeltem fel rá, mert egy jó barátomnak is egy hónapon keresztül troubleshootoltuk a frissen összerakott gépét (R5 3600, RTX 3070, 650W Seasonic táp volt eredetileg), cseréltünk benne mindent is, tápot, alaplapot, procit, MINDENT. Nem segített semmi és annyira random volt a hibajelenség hogy többször azt hittük megcsináltuk, aztán mégsem.

Most eltelt egy hónap és jó lett egy új táppal (ez a harmadik ami belekerült). Legalábbis reméljük. Első körben mindenképp a tápot nézném meg ilyen hiba esetén, cseréld és nézd meg hogy más táppal jó-e tartósan a géped. Ha nem, akkor lehet tovább menni. Windows Event Logokat nézz, de 99% hogy te is csak Kernel Power hibát kapsz, ami teljesen semmitmondó.

2022. dec. 7. 13:30
 2/10 anonim ***** válasza:

A kernel power mögött ott szokott lenni a cache hierarchy rész, akkor a szokásos ryzen feszültség/órajel gond lesz.

Minimálisan több feszültséget kell adni a procinak vagy az órajelet venni visszább egy picit.

2022. dec. 7. 13:48
 3/10 Dongaben ***** válasza:
73%
Én azt mondanám, hogy "házilag" az összes csatlakozót húzd le, majd csatlakoztasd újra. Egy újonnan összerakott gépnél el tudom képzelni a "kontakt hibát".
2022. dec. 7. 13:48
 4/10 CspCsj ***** válasza:
62%

Mi a BIOS verzió jelenleg?

[link]

Talán van frissebb:

[link]

2022. dec. 7. 14:30
 5/10 A kérdező kommentje:
#2 konkrétan mennyi feszültséget lehet még hozzáadni?
2022. dec. 7. 14:36
 6/10 A kérdező kommentje:
#4 F15
2022. dec. 7. 14:39
 7/10 anonim ***** válasza:
Minimális elég neki, de először azért ellenőrizd le, hogy ott-e a cache hierarchy rész is az eseménynél.
2022. dec. 7. 15:07
 8/10 A kérdező kommentje:

Kernel-Power

Error: 41

Ezt tudtam kiszedni a naplóból

2022. dec. 7. 15:57
 9/10 A kérdező kommentje:

Na, megvan a probléma, magyarán egy barom voltam...

A #3-asnak volt igaza, kár volt lepontozni, az alaplap kábel nem volt koccanásig sem a tápban sem az alaplapon behelyezve...

2022. dec. 7. 17:05
 10/10 Dongaben ***** válasza:
73%
Örülök, ha segített a válaszom. ( A pontozást meg letojom...:))
2022. dec. 7. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!