Elég lesz hozzá a táp?
Sziasztok!
Jelenleg egy i5-9400f procim van MSI gaming x 3060 Ti mellett, a tápegységem
egy Seasonic Focus GX 550W.
Processzort szeretnék fejleszteni, 9 genen belül szeretnék maradni. I7-9700 lenne a nyerő, de aprón most csak i7-9700K verziót találtam. Azt is vehetem, elbírja a tápegység?
Mert a simának ugye 65W TDP-je van, a K verziónak 95W DE azt olvastam fórumokon hogy a valóságban teljes terhelésen ennél többet is tud fogyasztani, és a GPU-m is azért energiaigényesebb pl egy 1660S-nél...
Mi legyen? Várjak hátha lesz sima 9700 vagy vehetem a K verziót is?
Előre is köszönöm a segítséget!
Táp bőven elég.
Nincs értelme fejleszteni hacsak nem k#rva olcson szereznéd ezt a i7-et, 9.gen inteleknél hiányzik a dupla szál.
Procicsere helyett én inkább az alaplap+procicserét javaslom.
B660+12400F = 110e
Jelenlegi procid értéke 32e, alaplap 15-20e lehet, tehát olyan 50e bevétel jöhet. Azaz a pluszráfordítás 60 ezer lenne.
A 9700-as proci 65-70 ezer lehet, tehát a pluszráfordításod 35 ezer lenne.
Szóval az új platform többe kerülne, de
ezért kapnál 40% teljesítményelőnyt, és új, garanciás hardvereket, kisebb fogyasztás mellett.
Vagy AMD irány is lehet belőle.
Ott 5600 60e, használt garis B450 30e
Köszi szépen a válaszokat!
Igazából a legegyszerűbben szeretnék több FPS-t kihozni a kártyámból, és ha csak procit cserélek akkor még OS reinstall se kell. :D
Viszont azt nem pontosan értem, hogy 9 gen i7-ben nincs HT? :O
Na mindegy lehet lecsapok egy i7-9700k-ra, tuningolni úgyse fogom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!