Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Üdv 27-es monitort szeretnék...

Üdv 27-es monitort szeretnék száz kérdést tettek már ami csak összezavarja az embert! Ezt a kettőt néztem ASUS VG278QR ,ASUS VG279QR egyik TN másik IPS hasonló tulajdonságokkal kivéve a fényrő a TN 400cd/m2 mig az IPS nél 300cd/m2 Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
Legfőképp játszom de böngészni is szoktam
2022. dec. 3. 12:46
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

Nagyon hasonló a két monitor, a lényeges különbség tényleg csak az, hogy az egyik TN, a másik IPS.

IPS:

- Szép, pontos színek

- Jó betekintési szög

- Lassabb válaszidő

- Backlight Bleeding ( [link] - Ez a kép picit túlzás, főleg, hogy sötétben lett fotózva, de a BB. ezt takarja, nem mindig fordul elő, de elég gyakori - szvsz. nem annyira zavaró - valaki viszont ki nem állhatja)

TN:

- Gyors válaszidő

- Nem annyira pontos színek

- Rosszabb betekintési szög

Melyik a fontosabb? Ha játékra használod, akkor a TN is teljesen jó. De ma már az IPS panelek is elég gyorsak, főleg, ha nem versenyszerűen játszol, 60-100 FPS között teljesen jó a fenti IPS kijelzővel rendelkező monitor válaszideje is, ami jelen esetben egyébként kiemelkedő - 1 ms.

Én személy szerint az IPS-t preferálom.

2022. dec. 3. 13:10
 2/4 anonim ***** válasza:
62%

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

Itt leírtam az első válaszban a saját tapasztalatomat, hogy miért pontozták nem tudom, talán irigységből. Szóval ha ezt a kérdést is te írtad ki, akkor ott már megkaptad a választ.

2022. dec. 3. 13:46
 3/4 anonim ***** válasza:
55%
IPS-t választanám, sokkal jobb a képe, nekem egy időben egymás mellett volt 2 db, böngészni a TN elég volt, játékba viszont az IPS verte, igaz csak 22"-os képernyők.
2022. dec. 3. 13:47
 4/4 anonim ***** válasza:
35%

Játekhoz TN

Munkához, grafika/videó szerkesztéshez IPS

Filmnézéshez VA

2022. dec. 3. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!