Üdv 27-es monitort szeretnék száz kérdést tettek már ami csak összezavarja az embert! Ezt a kettőt néztem ASUS VG278QR ,ASUS VG279QR egyik TN másik IPS hasonló tulajdonságokkal kivéve a fényrő a TN 400cd/m2 mig az IPS nél 300cd/m2 Melyiket válasszam?
Nagyon hasonló a két monitor, a lényeges különbség tényleg csak az, hogy az egyik TN, a másik IPS.
IPS:
- Szép, pontos színek
- Jó betekintési szög
- Lassabb válaszidő
- Backlight Bleeding ( [link] - Ez a kép picit túlzás, főleg, hogy sötétben lett fotózva, de a BB. ezt takarja, nem mindig fordul elő, de elég gyakori - szvsz. nem annyira zavaró - valaki viszont ki nem állhatja)
TN:
- Gyors válaszidő
- Nem annyira pontos színek
- Rosszabb betekintési szög
Melyik a fontosabb? Ha játékra használod, akkor a TN is teljesen jó. De ma már az IPS panelek is elég gyorsak, főleg, ha nem versenyszerűen játszol, 60-100 FPS között teljesen jó a fenti IPS kijelzővel rendelkező monitor válaszideje is, ami jelen esetben egyébként kiemelkedő - 1 ms.
Én személy szerint az IPS-t preferálom.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
Itt leírtam az első válaszban a saját tapasztalatomat, hogy miért pontozták nem tudom, talán irigységből. Szóval ha ezt a kérdést is te írtad ki, akkor ott már megkaptad a választ.
Játekhoz TN
Munkához, grafika/videó szerkesztéshez IPS
Filmnézéshez VA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!