Mi a véleményetek erről az összeállításról?
ASRock Z690 Phantom Gaming 4/D5 Alaplap
Intel Core i5-12600K 2.80GHz
ARCTIC Freezer 34 eSports
ENERMAX Marbleshell MS30 fehér
Crucial 16GB (2x8GB) DDR5 4800MHz
Western Digital WD Purple 3.5 4TB 7200rpm 256MB
ADATA XPG GAMMIX S70 Blade 1TB M.2
Phanteks Revolt Pro 850W Gold Modular
GIGABYTE GeForce RTX 4080 16GB OC
Pár kérdésem lenne a konfiggal kapcsolatban. A DDR5 ramok és lapok, hogyhogy nem sokkal drágábbak mint a DDR4 lapok? A WD Purple Hdd az jó lesz nekem. Mert ez 7200rpm. Viszont a Purple hdd-kről azt halottam, hogy munka pc-kbe jók csak, Gamer PC-be nem. Viszont ugyanennyiért van WD Red és Blue 4tb is csak azok 5400rpm-es hdd-k. Ehhez a processzorhoz elég lesz az hütő ha húzni akarom akár ha lesz kedvem komolyabban is? Vagy inkább vegyem meg a dout? Mert egy Rzyen 5 3600-hoz elvileg elég volt ez a hütő is. A gépház jól szellőzik és befog férni minden? Akár a jövőben egy nagyobb kártya is? Mert nekem nagyon tetszik ez a ház és nem szívesen módosítanék rajta.
Meg persze az, hogy a Samsung Odyssey Neo G9 S49AG950NU
5K felbontású monitorom mellé elég lesz e a konfig magas képfrissítésen? Nem arra gondolok, hogy 240 stabil fps legyen mindenhol. Mert arra semmi nem képes. Viszont azért szeretnék natív felbontáson játszani legalább ennek a bő felét elérni. Akár még egy Cyberbugba is.
Proci lehetne erősebb és kaphatna egy masszívabb noctua hűtőt 14 centis ventikkel.
Rtx 4080 még ha jó a szellőzés akkor is fog annyira fűteni, hogy megérezze proci.
Procit nem éri meg húzni mert manapság már elég jól megoldja magának, kevés fölösleget hagynak benne.
12 pines vga tápcsati nem fog rendesen elférni a házban és ha megtörik akkor megolvad.
Keress hozzá 90 fokos tápkábelt.
HDD helyett még egy ssd kéne.
Extra ventik kelleni fognak házhoz.
Ezt a tápot nem ismerem, én egy dark power 12 -vel vagy egy corsair hx -el vágnék neki.
DDR5 nem annyival gyorsabb 4 nél, hogy sokkal drágábban lehessen adni.
5K felbontás mellé felesleges a procit ennyire erőlterni, 12400F is kiszolgálna. Nyilván egy 4090 lenne az igazi vodeokártya a magas felbonrás miatt, de hát az több szempontból is beteges: méret, ár, fogyasztás. Nem igazán tudom javasolni.
Ha beleférnek a 4080 mellé a felsoroltak, akkor nagyjából rendben vagy.
Prohardver fórumon, milyen asutali gépet vegyek topikban is kérdezz rá.
Tudnék benne kötekedni, ha nagyon akarok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!