A szomszéd bácsi megkért, hogy vegyek neki webkamerát, mert szeretne videóbeszélgetéseket folytatni. Megvettem, de MX Linux Wildflower rendszer fut a gépén (én naivan windowsra számítottam)?
Figyelt kérdés
Mennyire bonyolult telepíteni, használatba venni egy usb webkamerát rajta? Vagy esetleg csak bedugom, és rögtön látni is fogja?2022. dec. 2. 09:50
1/8 SIDLER22 válasza:
Ha valami egyszerűbb kamera és friss a rendszer is akkor nagy valószínűséggel egyből működni fog. Ha valami bonyibb ritkább típus akkor már nem biztos. De driver akkor is elérhető hozzá csak kicsit keresni kell.
2/8 anonim válasza:
Rádugod, a rendszer valószínűleg fel fogja ismerni, keresel egy olyan programot, amivel ki lehet próbálni (pl. a Cheese), majd utána kipróbálod abban a programban is, amivel a videóbeszélgetéseket le akarja bonyolítani.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi srácok, megnézem, és cheese része a rendszer alkalmazásainak, vagy külön fel kell rakni rá?
2022. dec. 2. 10:41
4/8 anonim válasza:
#3: A cheese egy külön webkamera-rögzítő/tesztelő alkalmazás általában nem az alaprendszer része, a disztribúciók nem tartalmazzák alapból.
Külön telepíteni kell.
Szerencsére az MX Linux - mint a Linux-disztribúciók általában - rendelkeznek csomagkezelővel (ez kb. olyan mint a Wndowsban levő Microsoft Store, az Androidban levő Google Play, z IOS-ben levő Appstore), amivel biztonságos központi helyről szerezheted be az alkalmazásokat:
5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi :)
2022. dec. 2. 11:06
6/8 anonim válasza:
Annyit tennék hozzá, hogy ha nem megy az előbbiek segítségével, remélhetőleg megóvtad a csomagolást és a számlát, és akkor egyszerűen visszaviszed, és átcseréled egy Windowshoz kapcsolhatóra.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi, rögtön felismerte, facebook/messenger alatt megy, viszont minden alkalommal rákérdez hogy "allow"-e...de szerintem oké lesz, köszi mindenkinek
2022. dec. 2. 16:54
8/8 anonim válasza:
*Linuxhoz kapcsolhatóra :D
Az állandó engedélyekhez próbálj meg rákeresni a neten arra az alkalmazásra, amiben használni fogja
pl: [link]
de ha már csak ennyi nem megy, akkor ez végülis belefér :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!