Egy Lenovo T480 alapfelszereltséggel (magyar bill, 8 giga ram, 256 SSD) nem sok 147 ezer forintért használtan?
Oké, hogy 2 év garancia van rá de akkor is, több ember ajánlotta nekem a használt üzleti gépeket, hogy jó vétel, pláne a Thinkpad T-s széria, mert azok nagyon strapabírók.
Na már most ha ezt megveszem, egyből bővítenem kell az SSD-t 1TB-t ig, a RAM-ot szerintem 16Gb-ig, + ha esetleg cseréltetnék egy aksit benne, akkor 190 körül vagyok már.
Ami így elsőnek nem tűnik annyira jó vételnek egy használt gépért.
Vagy hasonló áron az új gépek ennyivel rosszabbak lennének?
Nem igazán értek hozzá sajnos, csak szeretnék egy stabil megbízható laptopot, és ha ennyi az ára, akkor ennyi az ára, csak nem tudom, hogy ennyiért megéri-e egyáltalán.
A kérdés 147 000 forintos laptopról szólt, 160-200 000 között kapni teljesítményben sokkal jobb új cuccot. Erre bedobni egy masfél millas árat...
Ugye érzed te is, hogy ez így butaság?
Minden csak attól függ, hogy a kérdezőnek mire van szüksége.
Ha csak hazaviszi a gépet, leteszi az asztalra és használja, oda jó lehet egy nagyobb teljesítményű, de gyengébb összeszerelési minőségű laptop.
De ha napi szinten hozza-viszi, kinyitja-lecsukja, akkor oda azért nem árt valami strapabíróbb cucc, a Thinkpad pedig pont ilyen.
Nekem is volt olcsóbb laptopom,
160-200 ezerért milyen gépet kapsz? Kétmagos, 10-11. genes i3-at... az aztán tényleg szuper vétel, szemben egy 4/8-as i5-8350U-tel. Alig van különbség teljesítményben.
Na igen, ez már komolyabb, mint a 11. gen-es i3.
Az ilyen gépek 180-190 ezer körül mennek. Ha ehhez vesz egy 1TB-os SSD-t (30 ezer)+8GB RAM-ot (10-15) ezre, akkor olyan 220-230 ezerre jön ki kb. a gép.
Ez teljesítményben valóban jobb, de ebben az árkategóriában szinte csak Lenovo V15 és Ideapad van, a többi mind drágább. Azért egy V15-ös hol van egy Thnikpad-hez képest? Volt nekem is egy Lenovo V130-15IKB-m, nem vennék hasonlót akkor sem, ha nagyobb teljesítményű.
Ezek olyan gépek, hogy kétszer lecsukod a tetejét, harmadszorra karcos lesz a kijelző. Eleve, olyan gyenge mattosító fólia van rajta, hogy bántja az ember szemét, én a harmadik napon leszedtem az enyémről. Az ilyen gépek tényleg annak jók, akik otthon használják, és nem nagyon hurcolásszák sehova sem.
"Na igen, ez már komolyabb, mint a 11. gen-es i3."
Ogazából all-core komolyabb, mint a 11. gen ultramobil i7 :D
Háromszor lecsukja a kijelzőt és karcosabb lesz, mint az 5 éves :)
Kérdező:
szerintem mindkét oldalról kaptál elég részletesen kifejtett válaszokat:
-az egyik oldal a használt üzleti mellett érvelt annak az előnyeivel
-a másik oldal az új olcsóbb laptop mellett érvelt annak az előnyeivel
Az oldal jól vizsgázott, megkaptál kb mindent pro és kontra innentől már a te döntésed hogy mely szempotokoat tartot fontosnak és eezek szerint válassz :)
Igen, meglepően jó válaszok születtek, értelmes vita, mivel nem fogom a házból ezt a laptopot előreláthatólag kivinni soha, ezért jó lesz az új notebook.
Honnan érdemes venni? A mediamarkt eléggé drágának tűnik meg a notebook.hu :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!