Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » TV képernyőfelvételt hogyan...

TV képernyőfelvételt hogyan tudnék készíteni?

Figyelt kérdés

Arról van szó hogy van pár TV műsor felvételem amit szeretnék àtvinni a gépre. Viszont a TV nem videófelvétel formàjában hanem fájlokba ágyazva menti el a felvételt. Amit a gép nem tudok kezelni. Ezért szeretném felvenni és úgy átteni a gépre.

Nade hogyan lehetne ezt?

Ilyennel műkődhetne?

Tartok tőle hogy nem mert noha a TVn van USB és HDMI port is,egyik sem output.

[link]

2022. nov. 29. 23:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Csak akkor van probléma, ha a tévé bekódolja a felvételt, hogy csak a tévén tudd megnézni. Sajnos sok tévé ilyen. Ebben az esetben, ha a tévén nincs videókimenet (nem szokott lenni), akkor nem tudsz mit csinálni, kamerával felveheted a tévé képét. Ha esetleg mégis lenne rajta videókimenet, akkor azt egy olyan eszközön, mint amit linkeltél, bevezetheted a számítógépbe, amin egy rögzítőprogrammal felveheted.

Viszont ha nem kódolja be a tévé a felvételt, akkor az usb-ről csak át kell másolnod a számítógépre a felvétel fájljait és ott le tudod játszani a megfelelő lejátszóval és tudod szerkeszteni is. Ts-be szoktak rögzíteni vagy mpg-be, de igazából mindegy mibe. VLC vagy MediaPlayer Classic vagy más normális lejátszó le fogja játszani, én vágni AviDemux-al szoktam a ts videókat, átrakom őket mkv-ba vagy ha nem HDD adás, akkor mpg-be is át lehet rakni.

2022. nov. 30. 00:44
 2/16 anonim ***** válasza:
*nem HD adás
2022. nov. 30. 00:45
 3/16 anonim ***** válasza:
De amúgy ha valami kommersz filmről van szó, azt egyszerűbb a netről beszerezni, mint a felvétellel bűvészkedni.
2022. nov. 30. 00:47
 4/16 A kérdező kommentje:
Hát valószínűleg kódolja mert ahogy bedugom a gépbe a pendriveot csak egy rakás fájlt találok amivel nem tud mit kezdeni a PC.
2022. nov. 30. 01:15
 5/16 A kérdező kommentje:

Nem létezik semmilyen kiskapu? Egy WebOS oprendszeres LG tv-ről van szó.

Próbáltam beleásni magam a screen mirroringbe is hogy áttükrözöm tabletre a képet és úgy felveszem. De nem találtam semmit.

2022. nov. 30. 01:18
 6/16 A kérdező kommentje:
Sajnos sehol nem találom meg a neten az összes részt a sorozathoz. Ezért gondoltam erre a megoldásra
2022. nov. 30. 01:19
 7/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire értesz a videókhoz, de ha nem nagyon, akkor az, hogy amivel próbálod lejátszani, az nem viszi, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy biztosan semmivel sem lehet lejátszani.

Mi a kiterjesztése a fájloknak?

Mivel próbálod lejátszani?

Melyik sorozat?

Esetleg létezik descramble program, ami kikódolja a fájlokat, hogy lejátszható legyen, bár ezt kétlem.

2022. nov. 30. 01:25
 8/16 anonim ***** válasza:
Ja, meg ha megírod a tévé típusát, akkor utána lehet nézni, hogy kódolja-e.
2022. nov. 30. 01:26
 9/16 A kérdező kommentje:

Na akkor sorba.

A kiterjesztések ezek.

[link]

Gyakorlatilag semmivel nem engedi lejátszani mert nem videóformátum. Tudtommal.

A The Loud House nevű sorozatról van szó.

A TV tipusa pedig LG UHD 49UN71.

2022. nov. 30. 01:37
 10/16 anonim ***** válasza:

"Az alkalmazott tartalomvédelmi technológia következtében a felvett videót számítógépen és más TV-készüléken nem lehet lejátszani. Továbbá a videó akkor sem lejátszható, ha a TV videoáramköre ki lett cserélve."

Hát igen, bekódolja a felvételt és videókimenet sincs rajta, szóval nem lehet vele semmit sem kezdeni.

Én nem hallottam még ilyen descramble programról, de ettől még előfordulhat, hogy létezik.

A sorozat sem egy nagyon gyakori darab, egy-két évadot angolul megtaláltam, youtube-on az első évad van fent, de Magyarországról nem nézhető. Hát, ez van, majd egyszer talán le lehet vadászni valahonnan.

Ha nagyon felvételeket akarsz készíteni, akkor ajánlom a külső tv-boxokat vagy esetleg pc-s tunert. Vagy olyan tévét, ami nem kódolja be a felvételt.

2022. nov. 30. 02:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!