Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Billentyűzet-kiosztás magyar...

Billentyűzet-kiosztás magyar felhasználónak, melyiket? "US", "UK", vagy "De"

Figyelt kérdés

Ha nézegetek pár billentyűzetet, de csak "US", "UK", "De" kiosztásokkal van, melyiket vegyem?

Nem tudom melyik kiosztás esetén köszönhetek el az "í" betűtől, azt szeretném ha tartalmazná azt is a billentyűzet.

A billentyűzeten lévő matricák nem zavarnának, lényeg hogy minden magyar betű "a helyén legyen, (Windows vagy Linux alatt magyar ékezeteket használok)...

2022. nov. 27. 20:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Igen, a charmap a karaktertábla. Megnyomod a Windows+R billentyűket, beírod a Futtatásba hogy charmap, és onnan is ki tudod keresni a karaktereket.

De ahogy írták, az altgr-es gyorsbillentyűk is működnek.

Egyes programoknál pedig (pl. a Word), a bal oldali alt nyomvatartása mellett is lehet bevinni karaktereket úgy, hogy nyomod a bal alt-ot és a numerikus billentyűzeten beírod a karakter kódját, pl. a kicsit lesz az alt+0237, a nagy Í pedig az alt+0205. A karaterkódokat szintén a charmap programban tudod megnézni.

2022. nov. 28. 09:41
 12/15 anonim ***** válasza:
#9 nem érdekel az ő, ű, azok alapból ott vannak US billentyűzeten is, ott ahol magyaron.
2022. nov. 28. 09:49
 13/15 anonim ***** válasza:

#12 US billentyűzet valószínűleg nem lesz a kevesebb billentyű miatt.

Eszem megáll, javaslok egy egyszerű megoldást, és én vagyok a hülye, hogy nem gépelem be minden egyes ékezetes karakternél, hogy win+r charmap, vagy bűvészkedek fejben tartott alt-kódokkal.

2022. nov. 28. 10:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Valóban te vagy, aki a macerásabb megoldást javasolja két billentyű lenyomásánál 😂 ő ű pedig van US billentyűzeten, egy gombbal van kevesebb ami az Í, de még ennyit sem tudsz.
2022. nov. 28. 12:18
 15/15 anonim ***** válasza:
#14 Ez valóban az informatikai alapműveltség része errefelé, elismerem. Szerintem azért tudok egy pár olyan dolgot, amihez nem tudnál hozzászólni, de nincs kedvem tovább társalogni erről, bocs.
2022. nov. 28. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!