IPS monitornál normális hogy szürkés a kép?
Figyelt kérdés
Lecseréltem a régi 12 éves monitoromat egy MSI Optix G241-re. Általában jókat írtak erről de nálam mintha szürkés lenne a kép. Főleg akkor feltűnő ha fekete a kép. Nem az mély fekete. Lehet ezen állítani?2022. nov. 25. 10:53
1/13 anonim válasza:
Videokártya driver, monitor gombjai?
2/13 A kérdező kommentje:
Videokártya drivert megnézem. Hogy érted hogy a monitor gombjai?
2022. nov. 25. 11:20
3/13 P.O.C. válasza:
A fényerővel kontraxtal lehet játszadozni, mást nem sok mindent tehetsz. Az kijelzők sajátossága a hattérvilágítás miatt van. Az ugye akkor is világítja a kijelzőt mikor fekete homogén a gép.
Általában a VA paneleknek fokkal jobb a feketéje. De nem minden esetben.
Tökéletes feketéje jelenleg az OLED -nek van, mert ott maga a pixel világít, nincs külön háttérvilágítás. Feketénél egyszerűen kikapcsoljak az adott pixeleket, csak annak megint más nyűgje van. Ott a beégés veszély és az amortizáció.
4/13 anonim válasza:
színbeállítások?
akár windowsban akár a monitoron
5/13 xKakashix válasza:
beállításokban tudsz vele játszadozni kicsit a monitoron, de egy VA panelhez képest is csak sötétszürke lesz IPS-en a full fekete kép, tudom mert én IPS-t és VA-t használok egymás mellett (mindkettő LG), az OLED feketéjéről meg ne is beszéljünk..
6/13 A kérdező kommentje:
De akkor miért dícsérik annyira az IPS-t? Erre a monitorra is szinte csak jókat írtak, de nekem nem jött be. Már azon gondolkodom hogy inkább a régi 12 éves monitor használom tovább.
2022. nov. 25. 15:45
7/13 xKakashix válasza:
színhűség és a látószöge miatt szokták dícsérni az IPS-t igazából
8/13 xKakashix válasza:
de azt hozzá kell tenni hogy IPS és IPS között is vannak különbségek
9/13 anonim válasza:
Ha a régi monitorod TN paneles,annál azért jobbnak kéne lennie,betekintési szögekben,színhűségben indenképp,de talán feketében is,de minimum olyan.Igaz az IPS-nek problémái vannak a feketével ha srégen nézed IPS glow ,felfénylés látható ami elég zavaró tud lenni.Fényerőt vedd le.Egyébb beállításokkal is el lehet játszani ha nincs bekalibrálva rendesen(gamma,kontraszt pl)
10/13 A kérdező kommentje:
A betekintési szög tényleg jobb. Felfénylést nem látok. Az a bajom hogy akárhonnan nézem a fekete az nem fekete hanem szürkés. A TN paneles monitoron a fekete az mély fekete. A fényerőt levettem 20-ra mert nagyon erős. RGB beállításokon is módodsítottam de nem változott. Most hdmi kábellel használom. Display porttal lehet hogy változna?
2022. nov. 25. 16:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!