Hogy kell értelmezni,hogy a VGA-k ajánlott tápegység teljesítmény 450W? A fiamnak 1-2 óra játék után kikapcsol a gép.Ha nem játszik,másra használja akkor pedig nem. A tápegységre gondoltam,hogy az lenne a gyenge.
Ez elvileg így jó összeállítás. A tápegység bőőőven jó egy ilyen konfighoz. Persze ettől még okozhatja a problémát.
De kezdjük az alapoktól: eseménynapló milyen hibát ír ki a leállásoknál?
Elméletben a táp bőven jó kell legyen ehhez a konfighoz, ráadásul Be Quiet, tehát nem lehet gyenge minőségű sem - viszont kérdés, hogy milyen táp pontosan? Ha nagyon régi, akkor akár lehet az is a ludas.
Eseménynaplót (Event Viewer) nézz, azon belül Windows logs -> System -> Nézd meg milyen logok születtek akkor, amikor legutóbb leállt a gép. Érdemes lehet súlyosság (Level) szerint rendezni, és a kritikusakra vetni egy pillantást.
Esélyes hogy csak egy Kernel Power errort fog mutatni a leállás idejére, sajnos azzal nem sokra lehet menni, de ha valami mást is kapsz, arra érdemes ránézni.
Amit érdemes tudni, hogy az AIDA64 és egyéb tesztprogramok nem ugyanolyan módon terhelik a komponenseket, mint mondjuk egy játék.
Ha nem a hőmérsékletekkel van gond (alaplapot is nézd! VRM is tud túlmelegedni), akkor én is leginkább a tápra gyanakodnék.
lehet táphiba, de akár alaplapi mosfet hiba is
próbából tegyetek bele másik tápot, ha azzal jó, akkor megvan a hiba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!