Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem baj ha ilyen ramot vettem?

Nem baj ha ilyen ramot vettem?

Figyelt kérdés

Laikusként kezeljetek légyszi.

Ilyen ramot vettem:

[link]

I7 7700k procim van és gtx 1050ti videokártyám.

Valamint már van a gépben hyperx predator 2x4gb ram.

Ezek kihajtják egymást? Mármint dual-channel, szépen fog mukodni? Vagy az a fontos, hogy milyen tápom és alaplapom van?

2022. nov. 18. 15:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
az alaplapon múlik hogy tudja e kezelni
2022. nov. 18. 15:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A processzor adatlapja ( [link] ) szerint "DDR4-2133/2400" memóriákat kezel, a memória adatlapja ( [link] ) szerint JEDEC szabványú "DDR4-2400" memóriamodulokról van szó, így elvileg kezelnie kellene. Már csak az alaplap (gyártó? típus?) a kérdéses, hogy az hogyan, milyen konfigurációban kezeli a memóriamodulokat.
2022. nov. 18. 16:08
 3/7 anonim ***** válasza:
74%

Elfogtam egy nem privát tartalmú üzenetet:

"Hali!

Ilyen alaplapom van:

[link] "

Az alaplap oldalán található specifikációk szerint:

"Support for DDR4 3466(O.C.) /3400(O.C.) /3333(O.C.) /3300(O.C.) /3200(O.C.) /3000(O.C.) /2800(O.C.) /2666(O.C.) /2400(O.C.) /2133 MHz memory modules

...

Support for non-ECC UDIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16 memory modules"

[link]

És a memória adatlapja az alábbit írja:

"Kingston FURY KF432C16BBAK2/16 is a kit of two 1G x 64-bit

(8GB) DDR4-3200 CL16 SDRAM (Synchronous DRAM) 1Rx8,

memory module, based on eight 1G x 8-bit FBGA components per

module"

tehát nagy valószínűséggel támogatni fogja, bár a tesztelt memóriamodulok listájában nem szerepel:

[link]

2022. nov. 18. 16:22
 4/7 anonim ***** válasza:
74%

Újfent egy nem privát tartalmú üzenet (kérdező: ne privát üzenetbe írd a kérdésedhez tartozó, nem privát tartalmú hozzászólásokat):

"Szia! Köszi a reszletes valaszt!

Amugy az alaplapomon volt egy bios frissites, mert elvileg a procimat nem kezelte volna vagy mi. Remelem ez nem hat ki erre."

Az alaplap oldalán, a processzortámogatási lista:

[link]

szerint az említett I7 7700k processzorhoz F20-as (vagy újabb) BIOS-verzió kell - a letöltési oldal

[link]

tanúsága szerint az F20-as BIOS a 7. generációs processzorok támogatását segíti elő, a memóriára elvileg nincs hatással.

"Illetve a gépembe már van egy 1 terrad vinyo meg 120gb kingston ssd és most vettem bele még egy 1 terrás (960gb) kingston ssd-t. Ezt is bele tudom rakatni minden probléma nélkül szerinted?"

Ha van szabad csatlakozó, nagy valószínűséggel (a pontos típus ismerete nélkül biztosat nem tudunk mondani) igen, bele tudod rakni.

(Nem terra - mint föld - hanem tera).

2022. nov. 18. 16:39
 5/7 A kérdező kommentje:

Ilyen ssd-t vettem.

[link]

Ez pedig a táp:

[link]

2022. nov. 18. 16:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem az embereket. Megvesznek valamit aztán írnak ki kérdést, hogy nem baj hogy ezt vettem? Hát utólag nem baxott mindegy már? :D

Amúgy fog minden gond nélkül működni.

2022. nov. 18. 17:08
 7/7 anonim ***** válasza:

#5: Az SSD SATA3-as, az alaplapon van 6 darab SATA3-aljzat:

"6 x SATA 6Gb/s connectors"

úgyhogy menni fog.

A tápegység - ami bár nem egy olyan túlságosan minőségi jószág, de "kávéval elmegy" - ilyen kis teljesítményfelvétel-növekedést (+2 darab memóriamodul meg egy SSD) meg csak elvisel.

2022. nov. 18. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!