Nem baj ha ilyen ramot vettem?
Laikusként kezeljetek légyszi.
Ilyen ramot vettem:
I7 7700k procim van és gtx 1050ti videokártyám.
Valamint már van a gépben hyperx predator 2x4gb ram.
Ezek kihajtják egymást? Mármint dual-channel, szépen fog mukodni? Vagy az a fontos, hogy milyen tápom és alaplapom van?
Elfogtam egy nem privát tartalmú üzenetet:
"Hali!
Ilyen alaplapom van:
[link] "
Az alaplap oldalán található specifikációk szerint:
"Support for DDR4 3466(O.C.) /3400(O.C.) /3333(O.C.) /3300(O.C.) /3200(O.C.) /3000(O.C.) /2800(O.C.) /2666(O.C.) /2400(O.C.) /2133 MHz memory modules
...
Support for non-ECC UDIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16 memory modules"
És a memória adatlapja az alábbit írja:
"Kingston FURY KF432C16BBAK2/16 is a kit of two 1G x 64-bit
(8GB) DDR4-3200 CL16 SDRAM (Synchronous DRAM) 1Rx8,
memory module, based on eight 1G x 8-bit FBGA components per
module"
tehát nagy valószínűséggel támogatni fogja, bár a tesztelt memóriamodulok listájában nem szerepel:
Újfent egy nem privát tartalmú üzenet (kérdező: ne privát üzenetbe írd a kérdésedhez tartozó, nem privát tartalmú hozzászólásokat):
"Szia! Köszi a reszletes valaszt!
Amugy az alaplapomon volt egy bios frissites, mert elvileg a procimat nem kezelte volna vagy mi. Remelem ez nem hat ki erre."
Az alaplap oldalán, a processzortámogatási lista:
szerint az említett I7 7700k processzorhoz F20-as (vagy újabb) BIOS-verzió kell - a letöltési oldal
tanúsága szerint az F20-as BIOS a 7. generációs processzorok támogatását segíti elő, a memóriára elvileg nincs hatással.
"Illetve a gépembe már van egy 1 terrad vinyo meg 120gb kingston ssd és most vettem bele még egy 1 terrás (960gb) kingston ssd-t. Ezt is bele tudom rakatni minden probléma nélkül szerinted?"
Ha van szabad csatlakozó, nagy valószínűséggel (a pontos típus ismerete nélkül biztosat nem tudunk mondani) igen, bele tudod rakni.
(Nem terra - mint föld - hanem tera).
Nem értem az embereket. Megvesznek valamit aztán írnak ki kérdést, hogy nem baj hogy ezt vettem? Hát utólag nem baxott mindegy már? :D
Amúgy fog minden gond nélkül működni.
#5: Az SSD SATA3-as, az alaplapon van 6 darab SATA3-aljzat:
"6 x SATA 6Gb/s connectors"
úgyhogy menni fog.
A tápegység - ami bár nem egy olyan túlságosan minőségi jószág, de "kávéval elmegy" - ilyen kis teljesítményfelvétel-növekedést (+2 darab memóriamodul meg egy SSD) meg csak elvisel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!