Milyen alaplapot vegyek?
Core Unlock: a procit nem kétmagosnak gyártották, hanem 3 vagy 4 magosnak. Csak épp a tesztek során 1-2 mag kiesett valamiért, de ezeket vissza lehet kapcsolni. Más kérdés, hogy mennyire fog működni a visszakapcsolt mag... Korábban ezt pl forrasztással lehetett megoldani, de már némelyik BIOS is ad rá lehetőséget. Mivel nálam stabilitás>>sebesség, nem kapcsolgatnék.
Overclock: a proci órajelének emelése, esetleg a tápfeszültség emelésével.
Mondjuk a magok visszakapcsolását az alsókategóriás lapok szokták tudni, a normálisan beállítható túlhajtást meg a magasabb szintűek.
Kíváncsi lennék milyen az eredménye a magasabb frekin használt visszakapcsolt magos procinak. Azon a bizonyos teszten nem véletlen esnek ki a magok...
17:25-nek
Vannak olyanok is amiknek mind a 4 magja hibátlan, csak éppen kell 2 magosnak. De evvel hiba számolni, mivel ritka.
core unlock az már nem lehetséges az új lapkára épülő AMD procikkal, kivéve ha kifogsz 1 régebbi fajtát, de nagyon mákosnak kell lenni!
egyébként:
Hello ,én egy AsRock M3a790GXH/128M- ben 4 magosítottam egy X2 555-öt ,így lett B55( hardveraprón vettem előretesztelten)
Ittvan a kép (h nem kamuzokxD):
Am meg esetleg egy Giga lap, az tuningosabb,de ha tuningolni akarsz akkor igen combos hűtő kell hozzá mert az alap hűtő aligalig bírja a 4 magosítottat rendesen
A kulcsszó az ACC!
Ha megnézed az alaplap tulajdonságait neten és benne van hogy ACC akkor már fél siker :)
Az alaplap tudni fogja a proci többmagositását,de sajnos semmi sem garantálja hogy maga a proci letiltott magos lesz,szóval ez elég lutri.
Biztosra nem lehet menni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!