Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért hoznak ki Windows...

Miért hoznak ki Windows 11-gyel olyan eszközöket, amikben csak 4GB RAM van?

Figyelt kérdés
Folyton bezár egyszerű programokat is, azaz ha átváltok rá, akkor tölti be a nulláról, pl. Posta. A Windows 10-nek sokszor bőven elég ennyi. Egy Surface Go 2-ről van szó, de vannak még bőven, jellemzően az olcsóbb gépek között. Komolyan gondolkodom a downgrade-en. Ez egyébként csak pendrive-val kivitelezhető, ha eltűnt a Gépházból az opció?

2022. nov. 18. 08:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

azért win10-nek se "bőven" elég a 4 gb ram

Ha lehet bővítsd

Csak újratelepítéssel lehet win10-ed

2022. nov. 18. 09:23
 2/12 A kérdező kommentje:
Azt írtam, hogy "sokszor". Talán ez is túlzás egy kicsit, de nem éreztem ilyen akadozásokat még jóval gyengébb, 10 éves gépen sem.
2022. nov. 18. 09:31
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Ugyanazért, amiért szar Celeron Nxxx procival is árulnak gépeket. Mert olcsó, és van, aki megveszi.
2022. nov. 18. 09:52
 4/12 anonim ***** válasza:
Használunk Win10-el egy 4. generációs Intel procival szerelt brand gépet, 2 felhasználóval bejelentkezve, pár alkalmazás megnyitva mindenkinél. És csak 4GB RAM van a gépben. Nuku probléma, semmit nem zár be (nem is láttam még olyat hogy kevés RAM-ra hivatkozva bezárna bármit a Win). SSD van benne, az lehet segít.
2022. nov. 18. 11:39
 5/12 anonim ***** válasza:

Mert ez a minimum követelmény.

Low-end gépekbe a legeslegolcsóbb mennyiséget rakják, ezért.

2022. nov. 18. 11:47
 6/12 A kérdező kommentje:

#4 Mint írtam, Win 11-ről van szó, Win 10-nél én sem tapasztaltam ilyen problémát.

Igazából nem a RAM mennyisége, hanem a kiválasztott rendszer a problémám. Ha a keret csak 4GB RAM-ot enged meg, tegyenek rá szerintem Win 10-et, vagy csináltak volna egy Win 11 Lite-ot... Jut eszembe, talán pár dolgot ki lehet kapcsolni, majd megnézem.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2022. nov. 18. 11:54
 7/12 EgyGabor ***** válasza:
Szerintem ha van elég tárhely és pagefile akkor nem kéne bezárogatnia semmit. Lassú az lehetne, de nem bezárogatós.
2022. nov. 18. 13:57
 8/12 A kérdező kommentje:
#7 Tárhely van, a pagefile.sys nem tudom, itt hol van, de gondolom automatikus.
2022. nov. 18. 14:35
 9/12 anonim ***** válasza:

Mert olcsó, könnyebbe eladható, a hülyék pedig megveszik.

Aki kicsit ért hozzá, annak ezek jó ajánlatok.

Úgy néz ki, hogy ez a 4GB forrasztva van az alaplapra (és szeretnek elromlani... ami ugye tervezett elavulás, tehát a gyártó érdeke... ezt így mellékesen csak.)

És van egy szabad slot.

Tehát ide olcsóbb venni egy +8GB modult, és utólag beépíteni, mint amennyibe a 8GB RAM-mal szerelt változatok kerülnek.

2022. nov. 18. 15:16
 10/12 A kérdező kommentje:

"És van egy szabad slot."

Ezt honnan veszed? Amúgy mint már említettem volt, Win 10-en nem volt problémám ennyi RAM-mal, biztos én is a hülyék táborát gyarapítom, aki meg nem áll meg 16GB alatt, az lehet a penge...

2022. nov. 18. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!