Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért vibrál a képernyőm...

Miért vibrál a képernyőm mostanában?

Figyelt kérdés
Az utóbbi néhány hónapban néha vibrál a képernyőm, de ne intenzív vibrálást képzeljetek el. Olyasmi, mint amikor a Hz nem megfelelő, a sorok halványan mennek/mozognak, leginkább a sötétebb részeknél veszem észre. Tehát egyáltalán nem látványos, első ránézésre nem is látszik sokszor. És nem is mindig tapasztalható amúgy. Azt gondoltam eddig, hogy talán a gyenge videókártya lehet a baj, de most vettem egy jobb gépet, új videókártya (Nvidia Geforce GTX 1660 Super), új minden, csak a képernyőm maradt (még a kábel is más hozzá), de a probléma ugyanúgy fennáll. Szerintetek a képernyőm kezdi megadni magát (Philips 243V, 60HZ), vagy valamilyen beállítás lehet a hibás? A gépet használom játékhoz, valamint képszerkesztéshez (photoshop, Lightroom), videóvágáshoz is.

#monitor #képernyő #beállítás #hz probléma a monitornál #futnak a sorok a képernyőn
2022. nov. 14. 12:16
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Első körben próbálj kábelt cserélni, meg elektromos vezetéket elrakni a monitor közeléből
2022. nov. 14. 12:43
 2/6 A kérdező kommentje:
A kábelcsere megvolt. Esetleg a képernyő két oldalán lévő hangfalak okozhatják ezt?
2022. nov. 14. 13:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Ugyanilyen monitort használok. Főleg szürke és majdnem fekete területeken ha koncentrálok rá, én is látok egyfajta vibrálást, de tényleg csak akkor lehet kiszúrni ha koncentrál rá az ember. Mióta megvan ilyen, szerintem gyárilag ilyen fajta.
2022. nov. 14. 17:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, jó olvasni valaki véleményét, akinek szintén ilyen képernyője van. Sajnos nekem nem az elejétől ilyen, ezért is zavaró most. Inkább az a fele zavar, hogy talán jobban ronthatja a szemem, mintha nem vibrálna. Én sajnos egész nap a gép előtt dolgozom.
2022. nov. 15. 06:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Beégés vagy minek mondják az jobban zavar, fenn ahola böngészőt megnyitva van két fekete vékony sáv, ileltve balra lent ahol a Win 10 kereső része fölött huzodik a fekete vonal, ott valahogy a háttérvilágítása beégett, ha világosabb háttér van pl legjobban világoskéken látszik, akkor ott vannak iylen világosabb sávok.

Az a fura hogy anno Asus monitoromon is előjött, de ott kb 5-6 év után, ennél meg olyan 2 után.

2022. nov. 15. 07:04
 6/6 A kérdező kommentje:

Olyasmit szerencsére (még) nem tapasztaltam az én monitoromnál.

Valószínűleg ennek problémának monitorcsere lesz a vége :(

2022. nov. 16. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!