Miért crashel, miért kap kékhalált?
A laptopom folyton kékhalált kapott. Először még csak naponta 1x, utána már bekapcsolni se tudtam. Újraraktam az egész Windowst, (eredeti Microsoft Windows 10 Home) és a telepítés után rögtön kékhalált kaptam. Felraktam rá egy linuxot is, de ott meg a böngésző crashelt ki egyfolytában. A mai nap megpróbáltam átkonvertálni a lemezt MBR -re, de úgy meg a windows telepítő 50% -nál írt ki hibát. Most pedig GPT-n van, és egyedül az Internet Explorer működik rajta crashelés nélkül. Futtattam Windows 10-en sfc scannt - ami azt írta, hogy "missing or corrupt files but couldn't fix them". Neten azt írták, hogy a Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth meg a /RestoreHealth -el megoldható, de nekem nem segített.
HDSentinel szerint 100% -os a lemez, a Windows memória diagnosztika pedig semmilyen hibát nem talált. Futtattam Repair Toolboxokat is, de azok sem segítettek. Tudnátok segíteni?
Laptop: Acer Aspire A315-23, nem volt szétszedve, se bővítve.
Error 0x74: Bad_system_config_info
De már 2x újratelepítettem pendrive rol, és mindig másik fajta Windowssal
Elsőre én is memóriahibára tippelnék, ha több modul van a gépben, próbáld ki egyesével. Ha nincs, akkor tesztprogramnak megnézném még a Memtest-et: [link] Hagyd sokáig futni, akár több körön át teszteld. Ajánlom még a BSOD Viewer-t kékhalálhoz, ezzel könnyebb kiszűrni az eseménynaplóból a hozzá kapcsolódó bejegyzéseket: [link]
Az ezzel készített napló tartalmát esetleg fel is tölthetnéd valahova, hogy bővebb infónk legyen a problémáról, hátha látszik más hibakód is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!