Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Használt Lenovo Thinkpad T480...

Használt Lenovo Thinkpad T480 átlagos otthoni felhasználassal kibír 5 évet? Jó vétel lenne?

Figyelt kérdés
A cég ahol dolgozom adja el őket, 1 év garanciát vállalnak.
2022. nov. 11. 17:20
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

Iiigeeen..... így nagy nehezen rámondanám.

Persze jó lenne egy pontos konfig, mert a laptopgyártók eléggé trükkösek ezekkel a megnevezésekkel. Amit nekem kiadott google első találatra, az egy 8250U procis gép.

Ha hasonló, 8+gen-esről van szó, akkor az elfogadható. Nyomathatsz rá akár W11-et is majd, mert támogatja (bár szerintem még egy hulladék, szóval amíg van W10 biztonsági frissítés, addig bátran lehet maradni a régin. De ha neked bejön a W11, akkor válts bátran majd 😉)

Kell bele rendesen RAM (8-16GB, felhasználásodtól függően, de inkább utóbbi), meg annyi SSD tárhely, amennyin elférsz, és rendben leszel.

Médialejátszás szintén rendben, mert a mai formátumokat hardveresen támogatja, így nem igazán jöhet meglepetés a köv 5 évben. Tehát 4K HDR tartalmakat is simán viszi.

Irodai/netezős/filmezős felhasználásra simán jó lesz a köv 5 évben. Nyilván nem egy világbajnok a proci, de 70-80 ezer körül érnek most ezek a gépek.

Mennyiért adja a céged?

2022. nov. 11. 17:57
 2/23 A kérdező kommentje:
16gb ddr4-es ram van benne, 8250U-s 8. Generacios I5-os processzor, meg 512gb ssd, kereken 100 ezer forintért adják.
2022. nov. 11. 18:06
 3/23 anonim ***** válasza:
63%

Kibír az még 15-öt is, ha nem dobálod a földhöz. Előbb fog hardveresen elavulni, mint szétesni.

Nézd meg ezt a Thinkpad-et:

[link]

[link]

Pár hónapja találtuk a selejt között a kollégámmal. Windows 3.1 van rajta. Tudod, mi baja van hardveresen? Semmi.

Van itthon egy Thinkpad R51e is, eredeti Win XP Home-mal, 2005-ös, így néz ki mint ezt: [link]

Egyetlen baja van, az akksija már nem bír annyit, mint újkorában. Ezek még IBM Lenovo néven futottak, mert igazából a Thinkpad szériát még az IBM kezdte el, tőle licenszelte a Lenovo.

Ezt a hozzászólást pedig egy Thinkad X240-esről írom, ez pedig így néz ki: [link]

2016-os gyártmány, én már használtam vettem. Hardveresen a világon semmi baja nincs, a billentyűzetvilágítás is tökéletesen működik.

Ha golyóálló gépet akarsz venni, akkor Thinkpad-et vegyél.

2022. nov. 11. 18:40
 4/23 A kérdező kommentje:
Igazából amit megvennék az a most általam használt céges gép, csak felajánlották, hogy ennyiért megkapom miután az újat beüzemelték, csak nem tudtam belőni mennyire jó deal ennyiért megvenni.
2022. nov. 11. 18:48
 5/23 anonim ***** válasza:
0%
Tudni kéne pontosan a gép felszereltségét. Nem mindegy, hogy 4 GB RAM van benne és egy ősöreg HDD, vagy 8 GB RAM és egy SSD... mindenesetre referenciának nézd meg, mennyiért mennek Ebay-en: [link]
2022. nov. 11. 19:10
 6/23 A kérdező kommentje:
Fentebb írtam, hogy milyen processzor, ram, és ssd van benne :D
2022. nov. 11. 19:18
 7/23 anonim ***** válasza:

MEgéri.

Én csak és kizárolag igy veszek Thinkpad laptopokat, T40-est, T420ast, most pedig egy X1-et.

Nekem kb 3 évet bírtak átlagban, pedig én cipelem, dobálom, cigizek, iszok fölötte, nagyjából sose kapcsolom ki...

A tönkremenés oka a T40nél az volt, hogy kb 1 méter magasból leesett a sarkára, és elment a képernyő. ( ez a 4. hasonló eset volt, 4.nél adta meg magát, külső képernyővel még ezután is működött, javitható is lett volna, de inkább vettem ujat.)

A T420asat pedig véletlenül feltúrbóztam egy doboz energiaitallal, be volt kapcsolva, és nem is vettem észre azonnal, mert nem a gépen dolgoztam, miközben a locsolás megtörtént, és több percet is állt bekapcsolva a lében, mielőtt megadta volna magát.

Egyébként mindkettőt többször is öntöttem már le, ha időben kihuztam, szétszedtem, és megtisztitottam, utána semmi baja nem volt.

Mindenesetre mondhatjuk, hogy extrém körülmények között is jól teljesített, de azért mindent nem bír:D

2022. nov. 11. 20:15
 8/23 anonim ***** válasza:
67%
Egy év garival végülis jó. 120 000 körül van az i3-as laptopok alja újonnan, és azokkal sem vagy előrébb teljesítményben ( RAMban meg még hátrébb ).
2022. nov. 11. 20:23
 9/23 anonim ***** válasza:
Bírni fogja, sőt az én T420s-em is fogja.
2022. nov. 12. 02:27
 10/23 anonim ***** válasza:
0%
100 ezret sokallom. Mármint ilyen felszereltséggel ez piaci ár... mondd nekik, hogy ne szívassanak, adják oda 70-80-ért!
2022. nov. 12. 05:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!