Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tényleg ennyire rossz minőségű...

Tényleg ennyire rossz minőségű a FHD monitor 27'-ba?

Figyelt kérdés
Szeretnék monitort vásárolni, de csak FHD monitort szeretnék, mert a kártyám is gyenge a 2k-hoz valamint a procim is. Azt írják több helyen, hogy 27'-ba már nagyon rossz a FHD. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Tényleg annyira gáz? Ips panellel szerelt 144/165 Hz-es monitort vásárolnék a pénztárcámhoz mérten. De vannak 2K-s monitorok is hasonló árfekvésben de azokkal csak 90-100 fps körüli értékeket mutatna bizonyos játékoknál. A FHD-n viszont 120-130 némelyiknél 150-160 fps-t is ki lehet hozni. Ha van olyan akinek 27'-es FHD monitorja van, vagy mind kettő, kérem ossza meg velem a tapasztalatait. Előre is köszönöm!

#FHD vagy 2K?
2022. nov. 11. 08:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Szeretnék monitort vásárolni, de csak FHD monitort szeretnék, mert a kártyám is gyenge a 2k-hoz valamint a procim is"

FHD monitort szeretnél venni, mert a kártyád gyenge az FHD-hoz?

A 2K, 2.5K, 4K a vízszintes pixelek számát jelenti, ami FHD-nél 1920, 1440p-nél 2560. Az 1920 van közelebb a 2000-hez ergo az a 2K. Amiről te beszélsz az a 2.5K, de inkább 1440p, QHD vagy WQHD.

4 éve van 27'-os FHD monitorom TN panellal, ha nagyon világos kép van, pl Sea of Thieves-ben az ég, akkor egy picit furcsa az ég, picit látszódik, hogy nem túl sűrű a pixelsűrűség, de minden más esetben bőven jó és semmi probléma nincs vele.

2022. nov. 12. 02:49
 12/17 anonim ***** válasza:
24%
#5-öt látom a sok értelmes ember lepontozta, holott igaza van. Lepontozók biztos önérzetesek és nagyobb kijelzőn még FHD felbontáson vannak, nem tetszik nekik hogy az le van szólva :D
2022. nov. 12. 07:43
 13/17 A kérdező kommentje:
8-as és a 9-es hozzászólást miért pontoztátok le? Szerintem ez a link az egyik leghasznosabb. Nem értem, hogy miért pontoztok le mindenkit. Én a tapasztalaitokra és véleményetekre voltam kíváncsi, és az összes hozzászólás alapján tudok következtetni valamint ez a link ez nagyon hasznos.
2022. nov. 12. 08:16
 14/17 xKakashix ***** válasza:
100%
nekem jelenleg 32" 1440p-m van és egy 24" 1080p, semmi pixelesedést nem tapasztalok egyiken se, szerintem sokat számít az, hogy milyen távolról nézed a monitort, most így tesztelve, hogy egyre közelebbről nézem őket ugyanolyan távolságból, talán a 24"-on előbb veszek észre pixeleket mint a 32"-on
2022. nov. 12. 08:26
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Véleménykérdésnél nem nagyon kell figyelni a pontozást. Mint írtam engem nem zavar 27 collon az 1080p, előttem más írta hogy őt már zavarja. Nem vagyunk egyformák, nem egyforma a szemünk, nem egyforma távolságból nézzük...

Kérdező: ezt neked kell kipróbálnod, hogy neked megfelel-e vagy sem, mit nem tudjuk helyetted nézni a monitort. Bemész egy media marktba vagy akárhova és megnézed személyesen. Vagy választod azt a lehetőséget amit ajánlottak: megrendeled online, kipróbálod és ha nem jó akkor cseréled. :D

2022. nov. 12. 13:39
 16/17 A kérdező kommentje:
15/ Igen, lehet hogy az lesz. Bár a közelben nincs MediaMark, de szerintem meg fogom rendelni, aztán visszaküldöm ha nem jó. Azt hittem legalább 70-80%-os arányban meg lehetett volna tudnom tapasztalatok alapján. Nem gondoltam volna, hogy ennyire feles lesz a ráta. Azért köszönöm mindenkinek.
2022. nov. 12. 16:20
 17/17 anonim ***** válasza:
40%

Én írtam a 8-9est. Egy gombot megnyomni megtudnak de érvekkel alátámasztani már meghaladja a képességüket :)

Én most vettem monitort (27" 1440p) és alaposan utánajártam a témának, leginkább külföldi oldalakon ahol nincs ennyi troll mint itt

Ha ragaszkodsz a fhd 27"-hoz akkor mindenképp próbáld ki. De egyébként 1440p illik a 27"-hoz.

2022. nov. 12. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!