Tényleg ennyire rossz minőségű a FHD monitor 27'-ba?
"Szeretnék monitort vásárolni, de csak FHD monitort szeretnék, mert a kártyám is gyenge a 2k-hoz valamint a procim is"
FHD monitort szeretnél venni, mert a kártyád gyenge az FHD-hoz?
A 2K, 2.5K, 4K a vízszintes pixelek számát jelenti, ami FHD-nél 1920, 1440p-nél 2560. Az 1920 van közelebb a 2000-hez ergo az a 2K. Amiről te beszélsz az a 2.5K, de inkább 1440p, QHD vagy WQHD.
4 éve van 27'-os FHD monitorom TN panellal, ha nagyon világos kép van, pl Sea of Thieves-ben az ég, akkor egy picit furcsa az ég, picit látszódik, hogy nem túl sűrű a pixelsűrűség, de minden más esetben bőven jó és semmi probléma nincs vele.
Véleménykérdésnél nem nagyon kell figyelni a pontozást. Mint írtam engem nem zavar 27 collon az 1080p, előttem más írta hogy őt már zavarja. Nem vagyunk egyformák, nem egyforma a szemünk, nem egyforma távolságból nézzük...
Kérdező: ezt neked kell kipróbálnod, hogy neked megfelel-e vagy sem, mit nem tudjuk helyetted nézni a monitort. Bemész egy media marktba vagy akárhova és megnézed személyesen. Vagy választod azt a lehetőséget amit ajánlottak: megrendeled online, kipróbálod és ha nem jó akkor cseréled. :D
Én írtam a 8-9est. Egy gombot megnyomni megtudnak de érvekkel alátámasztani már meghaladja a képességüket :)
Én most vettem monitort (27" 1440p) és alaposan utánajártam a témának, leginkább külföldi oldalakon ahol nincs ennyi troll mint itt
Ha ragaszkodsz a fhd 27"-hoz akkor mindenképp próbáld ki. De egyébként 1440p illik a 27"-hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!