Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mire utalhat a PC leállításnál...

Mire utalhat a PC leállításnál piros x-es hiba?

Figyelt kérdés

Sima Windows 10 használtam pár évig de 2 évig nem volt újra rakva, utóbbi időbe mikkor leállítódtam és ki írja leállítás és ott megjelent magyarul valami üzenet piros x hibával de hamar eltűnt mert ki kapcsolt a gép már.

Ezért hétvégén revi Windows 11-t raktam rá és 1x már itt is ki írta csak itt angolul, mindig telefont kamerát kell kezembe fogja hogy meg legyen mit írhat ki de eddig nem írta ki.

Volt hogy Desney+ feltelepítettem és bejelentkeztem és el kezd tölteni és lefagyott a gép HDD jelző nem is villogott semmi nem működött egér billentyű sem, így a monitort ki kapcsoltam és vissza kapcsoltam és teljesen zöld kép fogadott pár óra múlva is, csak a reset segített.

Gondoltam már egy újra rakás sem ártana ezek után de az a piros x hiba nem tudom miért írja ki ritkán.

Gép:

Gépház: MTECH AS08A-BK BLUE

TÁP: FSP 400W HEXA

Alaplap: MSI H61M-P31 (G3)

Processzor: intel® core™ i3-3220 cpu @ 3.30ghz 3.30 GHz

Ram: G.SKILL 2*8GB DDR3 1600MHz F3-1600C11S-8GNT

SSD: Adata 128 GB

Merevlemez: Toshiba 1TB

Merevlemez: WD 1TB

22x dual layer DVD író

Videokártya Radeon 550 2GB

Univerzál média servert használtam sokszor nem válaszol a program, Kodi program se válaszol ha kiegészítőn nézek filmeket, mostanság a Windows régi videó vágó program se jó működik már pedig sokat használtam régen.

Új windows óta nem volt még ilyen problémám.

SSD:

[link]

[link]

HDD:

[link]

[link]

[link]

[link]

HDD-nél nem volt mostanság gond, csak az SSD kondíciója csökkent le.

Szerintetek mit kellene cserélni benne?

Ritkán van vele gond.

Vagy érdemes lenne már új gépet venni?

Ki takarítva is volt már pár hete. pasztázva is volt nyáron, BIOS elem is ki lett véve aztán vissza.

2022. nov. 9. 19:37
 1/7 A kérdező kommentje:
Új hibákat nem ír a HDD-re mert ki lett cserélve egyik sata kábel régen, sata kábelek le voltak csatlakoztatva takarításnál. Azért is van jól tele a HDD mert tárolom rajtuk a filmeket zenéket képeket.
2022. nov. 9. 19:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Mondtam már hogy sima windows-t használtam eddig, revi windows-al jóban működik.
2022. nov. 9. 20:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Az valami kis hibaüzenet, hogy valami progi nem állt le megfelelően, nekem pl Steam szokta néha előidézni, ha kikapcs előtt kilépek Steamból akkor nem jelenik meg.
2022. nov. 9. 20:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Tegnap ezt írta ki ki kapcsolásnál shut down
2022. nov. 10. 13:18
 5/7 A kérdező kommentje:

Belső HDD-k re ezeket a mappákat hozta létre de üresek:

.tmp.drivedownload

msdownld.tmp

2022. nov. 10. 13:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Ugyan nem piros, de ha leállításkor ezt látod akkor az nem hiba, csak túl régi windowst telepítettél... :)

[link]

2022. nov. 10. 13:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Pedig a legfrissebb revi Windows 11-et raktam fel, Mecrosoft Windows 10-nél még nem láttam.
2022. nov. 10. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!