Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Dell laptophiba javítása,...

Dell laptophiba javítása, lehetséges?

Figyelt kérdés

Dell Inspiron 13 5379.

A laptop kijelzője nem kapcsol be, nem érzékeli monitorként, ilyenkor csak külső monitorral tudom használni.

Néha random mégis működik, ilyenkor semmilyen képhiba nincs. Volt olyan, hogy ha rácsatlakozott egy nagy TV-re, akkor a kijelző is működött, de használhatatlan felbontásban. Tehát ez biztos hogy nem kontakthiba.

A fórumokon, videókban a RAM-ok cseréjét tanácsolták, nem tudom mi alapján, de nem segített, a hiba továbbra is fennáll. Van bármi ötlet, mit lehet ezzel kezdeni?

2022. nov. 6. 21:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Alaplaphiba lesz. Keress sérült, kijelzőhibás darabot, abból át lehet műteni a lapot. Ha nem találsz, olcsóbb egy újat venni, mint javíttatni.
2022. nov. 7. 08:42
 2/4 A kérdező kommentje:
Ezt miből lehet biztosan megállapítani? Jelenleg éppen megint működik, semmi hibát nem mutat, és ilyenkor következő bekapcsolásig nem is szokott lenni probléma. Olyan, mintha random dőlne el.
2022. nov. 9. 00:59
 3/4 A kérdező kommentje:

Valószínűleg egy windows frissítés okozta, egy ideje nem jött elő a hiba. Amikor előjött, akkor sem a kijelzővel volt gond, mert ahogy írtam is, ilyeneket produkált hogy csak akkor működött mégis, ha egy tv-re rá lett csatlakoztatva (viszont a tv felbontását próbálta felvenni, ami kilógott és így használhatatlan volt)

Egy dolog biztos, köze nincsen kontakthibához, alaplaphibához nyilván semmi köze nincs.

2022. nov. 15. 16:50
 4/4 A kérdező kommentje:
A laptop azóta is jól működik, a bios-t kellett frissíteni, mert valami elállítódás miatt nem tudta megjeleníteni a képet a kijelzőn, csak külső monitoron, azóta semmi gond nincs vele. Még szerencse, hogy nem kezdtem új laptopvásárlásba és nem hardware hibára gyanakodtam.
2023. jan. 11. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!