Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Használ itt valaki synology nast?

Használ itt valaki synology nast?

Figyelt kérdés

Rendeltem egy Synology DS120j tipusú nas-t otthonra, nyilván nem világbajnok erős ... sőt talán a leggyengébb tipus ebből a márkából így nincsenek nagy elvárásaim.

Amit viszont szeretnék és jó lenne ha tudna: media szervernek használnám hogy a samsung smart TV mint tárhelyet lássa és tudjak onnan filmeket betölteni min full HD de inkább 4K minőségben és megnézni illetve torrent klienst is futattni rajta. Ha ezen kivül a plex szerver is menne (ott elég a 720p 1080p is bőven ^^ )

Elégséges lehet ez a nas ehhez?

2022. nov. 5. 11:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Miért nem rendelés előtt kérdezted ezeket vagy néztél utána? Ha már egyszer úton van feléd, sok választásod nincs (legfeljebb visszaküldöd, ha nem elég).

A Synology app áruházában ott van a Plex szerver, az nem akadály, csak konfigolni kell. Ami problémás lehet, hogy maga a tévé képes-e jól/egyáltalán kezelni a hálózati forrást vagy szenvedni kell vele (mennyire okos a tévé - pl. zárt vagy nyílt oprendszerrel -, és támogat alkalmazásokat, vagy külön külső eszköz kell), valamint hogyan akarsz 4k-t áttolni a két eszköz között (pl. vezeték nélkül lehet már a 1080p sem megy át és szaggat, ha olyanok a technikai jellemzői).

Más megközelítés: lehet hogy dupla munka az oda-vissza másolgatás, de ha a tévén van médialejátszó és kezeli az új kodekeket is, valamint PC-n eleve torrentezel, akkor egyszerűbb (lett volna) megoldani egy pár terás külső HDD-vel, amire rámásolod a letöltött cuccokat, majd rádugod a tévére. Az nem nyekken meg egy 60-80 gigás videofájltól, mert közvetlenül történik a lejátszás. Ha megkérdezted volna vásárlás előtt, hogy melyik megoldások jöhetnek még szóba ha csak filmeket akarsz a tévén nézni, ezt írtam volna. Ha másra is kell a NAS - távoli elérés külső helyszínekről, részben privát felhőtárhely és backup felület - akkor nyilván jó ha van.

2022. nov. 5. 11:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Bocsánat igen nem voltam túl pontos.

A tvm egy samsung 6os széria 50" nem a legújabb de telepithető és okos.

Angliában élek és az amazonról rendeltem és ahogy már sok eszközt ami nem éppen jött be akár fél év mulva is visszaküldhetem és visszakapom a pénzt szóval ebből a szempontból védve vagyok.

A personal cloud jó dolog az is jó ha van, nagyon régen kb 10 éve volt egy fekete 1bay os synologym már megnem mondom milyen lehetett de azt tudom hogy imádtam mert távolról el tudtam rajta indítani torrentet és amire hazaértem a film rajta is volt és emiatt nem kellet hogy menjen a gép egész nap (akkoriban borzasztó lassú netem volt)

Mindenképp vezetékesen lenne összekötve NAS+UTP--->ruter<---UTP+TV

Arra emlékszem hogy akkoriban a 720p és a fullhd nem okozott gondott a lejátszásban egyszerűen dlna ba mint egy halozati meghajtót láttam a tv be a mappákat amiket csináltam és onnan játszottam le mindent.

Persze ha tényleg nem túl erős akkor visszatudom küldeni és veszek akkor egy drágábbat (synology vagy qnap vagy talán asustort)

2022. nov. 5. 12:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem ennél régebbi Synologym van, tárhelyként használom, nálam nincs vele gond.
2022. nov. 5. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!