Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » M.2 ssd-vel és RAM-mal kapcsol...

M.2 ssd-vel és RAM-mal kapcsolatban felvilágosítana valaki?

Figyelt kérdés

1, az alaplap leírásában 3200Mhz-ig írják a támogatott RAM-ot, de túlhajtottként akár 4800Mhz-ig.

Most akkor megvehetem a "Kingston Fury Beast 32 GB DDR4-3733" dualt hozzá? miért nem eleve azt írják, hogy 4800-ig támogatott, miért van kiemelve az OverClocked hozzá?

2, a magasabb órajel a fontosabb vagy a cl-es időzítés? tehát egy DDR4-2666 cl16 vagy egy DDR4-3600 cl18 a gyorsabb?

3, az m.2 ssd-knél van valami szempont amire figyelni kell? Samsung 980 pro-t vennék.

4, a Samsung 980 pro-t hűtővel vagy anélkül kell venni? az olvastam, hogy melegedik ezért azzal venném de olvastam olyat hogy valakinek le kellett feszegetnie a hűtőbordát mert úgy nem fér be a helyére. Honnan tudom, hogy hűtőbordával befér-e a reteszbe?

ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II alaplapról lenne szó

[link]

2022. nov. 4. 02:09
 1/4 anonim ***** válasza:
74%

Mert tuningnak számít hivatalos oldalról, de amúgy menni fog minden további nélkül, mondjuk ryzen mellé az ideális a 3600-as, a proci memoriavezérlője szempontjából.

Átlag felhasználásnál a magasabb órajel jelent több előnyt.

Borda arra tényleg nem árt, amúgy be kell férnie hisz maga a csatoló szabvány, tehát a bordát ha gyárilag tesznek rá akkor alapból úgy helyezik hogy beférjen.

2022. nov. 4. 03:04
 2/4 anonim ***** válasza:
87%

1: Megveheted. Azért van kiemelve, mert be kell állítanod egy-két dolgot, hogy menjen annyi.

2: AMD-knél fontos az órajel, szóval a 3600MHz-es jobb választás, mint egy 2666MHz-es a magasabb időzítés ellenére is.

3: Arra kell figyelni, hogy NVMe-s m.2-es SSD-t vegyél és ne Satásat. A legegyszerűbb megkülönböztetni a kettőt, hogy a NVMe-sen 1 bevágás van, míg a Satáson 2. Kettő bevágás persze nem jelentheti, hogy az nem NVMe-s, de az 1 bevágásos biztos. Esetleg érdemes nézni azt is, hogy PCIe 4.0-t támogató alaplaphoz PCI4 4.0-s SSD-t vegyél és ne 3.0-t, de hatalmas különbséget egyébként nem lehet észrevenni. Az összes kompatibilis mindegyikkel.

4: Az alaplapon gyárilag van egy alap hűtőborda, aminek bőven elégnek kell lennie. A hűtőbordával is be kell férnie.

2022. nov. 4. 03:38
 3/4 A kérdező kommentje:

Ezt néztem ki, akkor ez tud mindent? elvileg kihasználom a teljes sebességét? SSD-ben 2.5 colos samsung 850 evom van, maradnék ennél a márkánál csak nem satában

Samsung 980 PRO Heatsink Gen.4 SSD meghajtó, 1TB, NVMe™, M.2

[link]

2022. nov. 4. 12:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, bőven.
2022. nov. 4. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!