Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » USB: egyben Wi-Fi és Bluetooth...

USB: egyben Wi-Fi és Bluetooth adapter létezik? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Létezik olyan USB Wi-Fi adapter, amely a Wi-Fi mellett a Bluetooth kapcsolatokat is tudja, kis helyen elfér, a Linux alapból felismeri?

Tehát: Windows- és Linux kompatibilis teljes mértékben, a Wi-Fi mellett Bluetooth adapterként is használható legyen.

2022. nov. 3. 12:59
1 2
 1/12 P.O.C. ***** válasza:
2022. nov. 3. 13:29
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet.

A leírásban az van írva: nem támogatja a PSK funkciót. WPA2 esetén mit veszthetek vele, hogy ez a helyzet?

2022. nov. 3. 14:14
 3/12 P.O.C. ***** válasza:
Olyan nincs, hogy nem támogatja. Gondolom a terjedelem miatt már nem tértek ki ilyen triviális dolgokra is.
2022. nov. 3. 14:45
 4/12 A kérdező kommentje:
Értem, csak azon aggódtam: "esetleg nem tudom WPA2 hálózattal biztonságosan használni", mert megszoktam hogy a csatlakoztatott eszközöknél mindig "WPA2-PSK" van írva, én nem tudom: létezik -e PreShared Key nélküli WPA2 is :)
2022. nov. 3. 14:53
 5/12 P.O.C. ***** válasza:
Nem létezik, sőt a holnapján még WPA3 támogatást is ír.
2022. nov. 3. 14:55
 6/12 P.O.C. ***** válasza:
Már csak azért logikátlan lenne szétválasztani. Mert a WPA Enterprise -t csak céges környezetben használják, oda meg úgyse ilyen kis görcsöket vesznek, hanem beépített megoldásokat. Tehát ha nem támogatná a PSK-t, szinte egy darabot sem tudna eladni belőle.
2022. nov. 3. 14:59
 7/12 A kérdező kommentje:

Én ezt a manual-t találtam hozzá:

[link]

WPA2 támogatást nem is találok sajnos benne (az én router-em még csak azt tudja), valamint - sajnos - a Linux esetén azt írja hogy csak Wi-Fi támogatás van.

- Linux (Wi-Fi Only)

Egyébként nagyon köszönöm a segítőkész választ és nem akarlak megsérteni, nem azért írtam.

2022. nov. 3. 15:05
 8/12 P.O.C. ***** válasza:

Hát igen, a Linux g*ci nyűgös tud lenni, ha valami hardvertámogatásról van szó. Többek közt ezért sem csipázom.

Hát akkor sorry, más nem tudok, főleg ami ennyire kicsi.

Mihez kell amúgy, laptop? Mert ott jobb lenne belső adapter. Abból szinte mindegyik kombó, Wi-Fi és BT is van benne.

2022. nov. 3. 15:14
 9/12 A kérdező kommentje:

Segítőkész válaszaidat nagyon köszönöm.

Igen, ahhoz kellene, de nem tudtam, hogy belsőt is lehet beletenni, illetve hogy ez járna -e garanciavesztéssel.

Én csak ilyen USB-megoldásokat ismertem eddig.

2022. nov. 3. 15:22
 10/12 P.O.C. ***** válasza:
Persze hogy lehet. Csak azt nem értem, hogy ha még garis, akkor nem egy eszeveszett régi modell lehet. Ergo alapból kéne benne lenni Wi-Fi-nek és Bluetoothnak is.
2022. nov. 3. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!