Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezt a gépet megéri így megvrnn...

Ezt a gépet megéri így megvrnni vagy átverés az egész?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm el akar adni egy Gamer PC-t 50 ezer forintért de nem tudom, hogy megbízak e benne. Mivel többek között az a fura, hogy 2 vga van benne. És nem is tudom, hogy egyáltalán 2 eltérő architektúrás videokártyát össze lehet e kötni úgy, hogy működjön. Meg azt mondja rá, hogy R9 290, GTX 1060-nak a gyengébbik verziójával egy szinten van nagyjából teljesítmény ügyileg.

A gépben elvileg ezek vannak. Egy 6 vagy 8 magos AMD FX processzor elmondása szerint ilyen 5.7GHz-re húzva.

Van mellé valami processzor hűtő is ami nem a gyári.

Van benne 12gb ram

Van benne 1Tb HDD és Verbatim Vi550 256GB SSD amin Win 10 Pro fut elvileg rá fér még 1-2 játék.

És most jön a lényeg még pedig, hogy Radeon R9 270X 4GB + Radeon HD 5850 1GB van benne összekötve. Tehát akkor 5gb vram lenne, ami gondolom elég. És azt mondja, hogy ő ezekkel a játékokkal szokott játszani. Elvileg van amelyikkel jó grafika és felbontás mellett tud élvezhető fps mellett játszani. Amit tudok, hogy ő ezekkel játszott nagyon sokat. Star Wars Battlefront 2, Metro Exodus, Gta 5, Far Cry New Dawn, Devil Maycry 5, Pubg, Roe, Fortnite, Ac Valhalla

Elvileg itt csak a Metronál és Valhallánál kellett FHD alá venni a felbontást.

Elvileg a Cyberpunk fut normálisan FHD-n is.

És a CoD Warzone is megy FHD 60+ fps-el. Amire többek között venném a gépet. És ha a felbontás kisebb is ilyen játékban minimum megigénylem az 50-60 közötti átlag fpst.

Akkor megéri megvenni vagy sem? Mondjuk úgyis megfogom nézni.

2022. nov. 2. 16:01
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

Nem lehet összeköttetni.

Hamár régi gépet vennél új játékokhoz egy 4mag/8szál I7-es bármelyik áramzabáló FX-t legyűri,amik valójában 3/4 magosok.

2022. nov. 2. 16:11
 2/10 anonim ***** válasza:
67%

50 ezerért ha legalább amit leír az jó és benne is van akkor talán igen, de esélytelen hogy az a két GPU egymással futni tud. Nem tudnak és pont. Még ha tudnának sem közelítenék meg azt a teljesítményt amit ő leír neked, konkrétan az általa említett R9 290 vagy GTX 1060 sem tudja normálisan futtatni FHD-ban a Cyberpunkot, nemhogy egy R9 270X. Warzone-nak is elég nagy igénye van, még egy 2060-as géppel is képes itt-ott 60 alá droppolni normális beállítások mellett FHD felbontással.

De én őszintén nem venném meg, hacsak nem akarod megbontani és csinálni belőle 10-20 ezerrel többet. Az AMD FX szériát húzhatod te a csillagos égig, akkor is egy rossz architektúra, még az is jobb ha egy 2-3. generációs i5 vagy i7-es gépet veszel, pedig már az is nagyon erősen lejárt dolog.

Mennyit szánnál te gépre? Segíthetek annyiért találni valami normálisat.

2022. nov. 2. 16:27
 3/10 Dongaben ***** válasza:
63%
A videókártyás témát nem vágom, de ha ezek benne vannak, amiket írsz 50-ért olcsó is... Ha nem is használnád, csak alkatrészenként tovább adnád, akkor is kereshetsz rajta. Nézd meg, hogy valóban megy-e rendesen.
2022. nov. 2. 16:28
 4/10 anonim ***** válasza:
Írja le normálisan, hogy mi van a gépében, de nekem gyanús, hogy ezek játékok így nem futnak ezen a gépen
2022. nov. 3. 08:55
 5/10 A kérdező kommentje:

#1 Azt, hogy érted, hogy 3-4 magosak. Az fx 6000 hat, az fx 8000 nyolc magosnak van írva mindenhol.

#3 Igazából a keret ilyen 70 nagyon max 75 ezer forint körül alakul. De a két vga miatt ez erősebbnek tűnt mint azok a gépek amiket ebben az árszegmensben tudtam volna venni használtan.

2022. nov. 3. 13:57
 6/10 anonim ***** válasza:
Ennyiért ez továbbra sem egy rossz deal, csak nagyon kamuszaga van az egésznek.
2022. nov. 3. 14:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Programok alatt így fogja kihasználni:

Fx 3mag/6szál 4mag/8szál

AMD kamu volt a 6/8mag.

2022. nov. 3. 17:08
 8/10 A kérdező kommentje:
És az FX 6300 még új játékokban megállja a helyét mármint mikrolagg mentesen úgy mint pl egy I7 870?
2022. nov. 3. 17:22
 9/10 anonim ***** válasza:

Az a helyzet hogy van egy FX 6300 3,5GHz + HD 7950 3gb gépem.:D

Far CRY 5/New Dawn: FULLHD high/ultra stabil 40FPS 20ms

Battlefront,GTA,Frontnite nyílván nem promléma.

Metro,AC az már keményebb.

Haverod gépe 5,7Ghz +1GB VRAM és ha dual channel-es a RAM +30%-ot ráver az enyémre.

2022. nov. 3. 17:48
 10/10 A kérdező kommentje:
Én nem ilyen játékokra gondoltam. Hanem mondjuk cod warzone félékre
2022. nov. 3. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!