Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudom átvezetni a...

Hogyan tudom átvezetni a másik szobába a számítógépem monitorját egeret billentyűzetet?

Figyelt kérdés

Tehát lenne egy számítógép amit 2 monitorral szeretnék használni. Egyszer az egyik szobából használnám a számítógépet egyszer pedig a másik szobából. Olyan videókártyám van amin 4 minidisplay port van, 4 db 4K monitor köthető hozzá. 4K filmet szeretnék nézni a másik szobából tv-n és néha böngészni is, letölteni filmeket. Szóval a TV a másik szobában van, de nincs lehetőségem kábelt vezetni, és vezeték nélküli eszköz sem jöhet szóba, mert betonfödém van és a ház másik végében van az a szoba. Azt kell használni ami van kábel. Egy RG6-os koax és egy UTP cat5e. Ezek sem közvetlen mennek át a szobába, hanem switch-be megy az UTP kábel, a koax pedig műholdas splitterbe. Az UTP kábel használva van internetre, a koax pedig műholdas tv-re.

Szóval így lehetséges megoldani? Vagy ha így nem, akkor hogyan lehetséges?

2022. okt. 30. 14:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%

7/

1 Olcsóbb ha vesz egy másik csúcskategóriás PC-t monitorral.

2 Ehhez is kell másik PC.

2022. okt. 30. 15:24
 12/17 anonim ***** válasza:
76%

#9: Ezért mondtam a #7-es hozzászólásomban, hogy távoli asztali kapcsolatnál kérdéses, hogy mire használod.

Elvileg fullHD-ben (1920*1080) nem annyira nagy a sávszélesség-igény:

[link]

2022. okt. 30. 15:25
 13/17 anonim ***** válasza:
76%

#11:

1. Mint lehetőség soroltam fel.

2. Távoli asztali kapcsolathoz nem kell nagy teljesítményű gép. Egy Raspberry Pi vagy más hasonló egylapkás gép vagy használt irodai gép elég lehet a célra.

2022. okt. 30. 15:28
 14/17 A kérdező kommentje:
Na mindegy, inkább mégegy gép. Köszönöm a válaszokat.
2022. okt. 30. 15:28
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Vagy laptopra cseréled a gépet... azt bármikor egyszerűen átviheted egyik szobából a másikba.
2022. okt. 30. 16:24
 16/17 NTBS ***** válasza:
Fal átfurása.
2022. okt. 30. 17:27
 17/17 anonim ***** válasza:
Böngészésre nem, de filmnézésre a dlna megoldás lehet. (Bár nekem mindig csak telepítéskor működött, legközelebb már nem találta meg a tv a szervert :)
2022. okt. 31. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!