Milyen laptopot vegyek? (többi lent)
Sziasztok! Megfordult a fejemben, hogy jövőre esetleg vennék egy laptopot. Specifikusan értek hozzájuk, de olyan nagy a választék, hogy nehéz köztük megtalálni a legjobbat!
Netezésre, filmnézésre, és főleg játékra használnám, így kell az erős hardver. Árban max. 250 ezerig mennék el, és az OTP-s áruhitel miatt fontos, hogy kapható legyen az Euronics-ban.
Milyet tudtok ajánlani?
Felmentem az Euronics.hu-ra es rakerestem a dedikalt GPUs laptopokra 250k alatt. Osszesen 3 talalat van. A ket dragabb talalat kozott minimalis kulonbseggel.
Most akkor az a kerdes, hogy a 3 kozul melyiket vedd meg?
"Nekem tökmindegy, hogy dedikált vagy integrált GPU, de a játékokat vigye normálisan!"
A játékoknak viszont nagyon nem mindegy, hogy dedikált vagy integrált, oda az előbbi kell és azok amikkel élvezhetően tudsz játszani azok 3 kiló felett vannak.
Az áruhitel szerintem felejtős, a mostani jegybanki kamatfolyosó módosítás miatt olyan g3nyódrágák lesznek az ilyen hitelek, hogy sírva fakadsz.
Lehet en ertettem felre valamit.
Milyen jatekokkal szeretnel jatszani ezen a bizonyos laptopon es nagyjabol milyen elvarasokkal? (Pl full HD felbontason minimum grafikan?)
Ez nagyon kevéske manapság egy gamer laptophoz. Ahhoz, hogy a mai játékokkal lehessen vele kátszani, kelleni fog egy 8GB VRAM-os videokártya. Neccesen 6GB is elég lehet, de én akkor se adnám egy 3060 alá, ha ez minden vágyam.
Kezdd el emésztgetni az árakat.
Kinek mit intézett a kormánya, ugyebár. Nekünk ezt...
Szóval nem, nem akarsz gamer laptopot, főleg nem újat...
Persze ha csak LOL és CSGO a cél, akkor elég lesz a 250 ezer is, de ezekhez nem is kell gamer laptop.
"főleg játékra használnám"
Min 10 éves játékokat el fog vinni, többet ne várj ezektől
Ha az új játékokkal is játszani akarsz, vegyél asztali gépet, némiképp jobb teljesítményű kijön a keretből, de azon se fognak szaladni
Igen, bocsánat, hirtelen csak a szerelését néztem a videókártyának, azt elfelejtettem, hogy az integrált a RAM-ból veszi el a saját memóriáját, így akkor okés, tényleg szűkül a kör mindenképp a dedikáltra!
Mindenképp megvárom a jövő évet, és esetleg felmegyek 300 ezerig, de többet tényleg nem tudok kiadni érte, még 10 havi kamatmentes törlesztővel sem!
Nem feltétlenül vágyom a legújabb játékokra, jók a régiek is, kategóriában néhány kivétellel főleg autós és II. VH-s menne rajta, NFS - Heat, Forma-1, Sniper Elite 4, Euro Truck Simulator 2, Pokoli Szomszédok, stb.
"hirtelen csak a szerelését néztem a videókártyának, azt elfelejtettem, hogy az integrált a RAM-ból veszi el a saját memóriáját"
Nem ez a lényeges a kérdésben, mert memóriát tudsz bővíteni. Az IGP-k teljesítménye alacsony és azt nem tudod növelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!