Gamer PC összeállítás - Vélemények?
Sziasztok!
Az utóbbi időben elhatároztam, hogy összerakok egy "az erősebb kategóriába" tartozó gamer pc-t. Az alábbi listában összeszedtem a hardverkonfigot, amit kigondoltam. Ezzel kapcsolatban szeretném a nálam jobban hozzáértők véleményét kikérni. Bármilyen építő jellegű tanácsot, ötletet (kompatibilitás, ár/érték arány, jobb alternatív beépülők, gond lehet-e a szereléssel, stb.) szívesen fogadok! :)
Alaplap - ASUS PRIME Z690-P WIFI D4
CPU - Intel Core i5-13600KF (14 Cores, 20 Threads, max. 5.10 GHz)
GPU - ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti V2 O8G (1740 MHz)
RAM - Corsair VENGEANCE RGB PRO SL 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CMH32GX4M2E3200C16W
SSD - Samsung 980 PRO 1TB
HDD - Egyenlőre nem terveztem, később igény esetén bővíthető...
Tápegység - Corsair TX850M
Hűtő - ARCTIC Freezer II A-RGB (ACFRE00106A)
Gépház - GAMEMAX Nova N6 (12596600001)
Alternatív GPU:
ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3060 Ti GAMING V2 O8G (1890 MHz)
-40 ezerrel drágább. (De valószínűsítem, hogy ennyit nem ér az a plusz 150 MHz)
Tápegységről, hűtésről főleg kíváncsi lennék a véleményetekre, mert nem szeretnék feltétlenül túlméretezni, de nincs kőbe vésve a többi beépülő sem.
Olyan ~750 ezernél nem szeretnék többet áldozni rá, csak ha lényegesen jobban járnék vele hosszú távon is.
Illeve felmerült bennem, hogy ezzel a konfiggal váltanék is FHD-ról QHD-ra (ami egy új monitort is igényelne), és ezzel kapcsolatban vacilálok a 16:9 és 21:9 képarányok között...
A szemem a 16:9-et szokta meg az évek alatt, de kíváncsi lennék, hogy milyen élményt adhat a 21:9. Viszont nem tudom, hogy megvan-e ennek a szoftveres támogatása a legtöbb játékban... Illetve értelemszerűen ezzel csökkenne a gép "élettartama" is, hiszen a QHD-t nehezebb lesz kihajtani annyi éven keresztül megfelelő FPS mellett, mint az FHD-t, de talán idővel egy GPU frissítés segíthetne ebben, mert véleményem szerint az lehet a szűk keresztmetszet.
Ti mit gondoltok?
Köszönöm szépen előre is!
Nem éppen jó ez az összeállítás. De még mindig nem hozz rám akkora ideget ez. Mint amikor megfogják magukat és olyan gépeket raknak össze amiben a sima 3060 van ami sokkal gyengébb mint ez. Meg I5 12600K meg 12700K proci.
Az RTX 3060 Ti mellé még a 12100F is elég.
Alapvetően az volt a célom, hogy egy esetleges későbbi "vérfrissítés" során ne kelljen feltétlenül több beépülőt cserélni, csak a GPU-t. Így is soknak tartjátok ezt a CPU-t az említett GPU-hoz?
Persze nem feltétlenül ragaszkodom bármelyikhez is, inkább a költségkeret az, ami behatárol.
Kicsit jobban utánanéztem, és teljesen igazatok van a CPU-GPU-val kapcsolatban.
Valószínűleg a már említett 12400F & RTX 3070 Ti kombináció mellett fogok dönteni, ár viszonylatában is majdnem ugyanott vagyok vele. :)
RAM tekintetében az épkézláb DDR5-ösöket jóval magasabb áron lehet kapni, és nem vagyok biztos benne, hogy adna annyi pluszt a konfighoz, mint ami az ellenértéke lenne. Erről vélemények?
Illetve a tápegység és hűtés tekintetében is várom a véleményeket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!