Mennyivel lenne csendesebb a gépben egy 2,5 méretű hdd egy 3,5 méertűhöz képest?
Gondolkodtam kicsit,hogy csendesebbé tenni a gépet,nézegettem 1 terrás ssd-t de sokallom az árát meg lehet,hogy sok írás menne rá ha fojton legtöbbet arra menne a legtöbb dolog.így azon agyaltam a nagy 3.5 hdd-t ki lehetne váltani 2,5 hdd-re csak kérdés valamennyivel halkabb lenne e.
Amit nézegetek most 1 terrás wd black 2,5" Meg nem tudom de mintha olvastam volna,hogy wd hdd-k e került valami lassítás,jól olvastam? Vagy még Seagate BarraCuda Pro 2.5 1TB 7200rpm 128MB SATA3 (ST1000LM049) is néztem.
Inkább az a lényeg, hogy más használatra van tervezve.
A 2,5" az laptop, és a laptop hordozható, így pl: a rázkódást jobban kell bírnia, viszont a kis méret miatt a cache-nak a 3,5"-oshoz képest kevesebb hely juthat. Egy általános célú 3,5"-os valószínű többet is fogyaszt.
4/
Án nem rezonanciára gondolok mert olyan házam van ami hang szigetelt is meg van a sínekben gumi ami rezgés csökkentő.Viszont most kíváncsiságból beraktam a gépembe van itthon egy seagate barracuda 1tb hdd igaz ez az olcsóbb változat 5400rpm fordulatos de halkabb lett a rendszer csak néha a hdd fejkalibrálása hallatszik gondolom 7200rpm-es valamennyivel hangosabb lenne de szerintem annyira nem mint a 3,5-ös társai.
Mondjuk tudom az 1tb M.2 ssd vel meg hangtalan lenne csak a hűtő ventik susogása maradna bár most kb legjobban az hallatszik a hdd alig nagy hdd-nek nagyobb alapzaja van.
4/
Teljesítmény alatt mit értesz?Pl van egy 3,5 1tb 7200 rpm 64mb meg van egy 2,5 1tb 7200rpm 128mb
4/
Hát azért most vissza kötve a3,5-ös nagyobb lett a gép alapzaja már a venti hallom kevésbé.Na jó nem hatalmas zaj de ugye ha csend van akkor max halk suhogást lehet hallani amúgy meg egy folytonos alap hangot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!