Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyivel lenne csendesebb a...

Mennyivel lenne csendesebb a gépben egy 2,5 méretű hdd egy 3,5 méertűhöz képest?

Figyelt kérdés

Gondolkodtam kicsit,hogy csendesebbé tenni a gépet,nézegettem 1 terrás ssd-t de sokallom az árát meg lehet,hogy sok írás menne rá ha fojton legtöbbet arra menne a legtöbb dolog.így azon agyaltam a nagy 3.5 hdd-t ki lehetne váltani 2,5 hdd-re csak kérdés valamennyivel halkabb lenne e.

Amit nézegetek most 1 terrás wd black 2,5" Meg nem tudom de mintha olvastam volna,hogy wd hdd-k e került valami lassítás,jól olvastam? Vagy még Seagate BarraCuda Pro 2.5 1TB 7200rpm 128MB SATA3 (ST1000LM049) is néztem.

2022. okt. 25. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem sokkal csendesebb
2022. okt. 25. 13:37
 2/7 anonim ***** válasza:

Inkább az a lényeg, hogy más használatra van tervezve.

A 2,5" az laptop, és a laptop hordozható, így pl: a rázkódást jobban kell bírnia, viszont a kis méret miatt a cache-nak a 3,5"-oshoz képest kevesebb hely juthat. Egy általános célú 3,5"-os valószínű többet is fogyaszt.

2022. okt. 25. 14:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Hát a seagate amit néztem 1terra 128mb chace ehhez képest az én wd black 1terra 3,5 ami a gépben van 64mb a chace meg van egy még bontatlan 3,5 wd blue 2 terra abban meg 256gb chace van.Szóval ha a chace méretet nézem nem olyan rossz az a 2,5 seagate.Na de a 2,5 is bírhat ugyan annyit mint a 3,5 vagy csak méret és fogyasztás beli a különbség?Nekem szimpatikusak a 2,5 hdd-k de has egy kicsivel sem halkabb akkor lehet felesleges befektetés lenne.
2022. okt. 25. 14:38
 4/7 P.O.C. ***** válasza:
A zajt sokszor a rossz felfogatás okozza, így a rezonanciát a vinyó át tudja adni a háznak. De ezen lehet segíteni. A mai korszerű 3,5" -ös vinyókat már alig hallod (főleg az 5400 -asokat), nincs már az a búgó hang, meg idegesítő kerregés mint pl a 10 évvel korábbi modelleknél. Teljesítményre meg egyértelműen jobbak 3,5 -ösök a 2,5 -ösöknél. Perszer azonos kategóriát nézve.
2022. okt. 25. 16:48
 5/7 A kérdező kommentje:

4/

Án nem rezonanciára gondolok mert olyan házam van ami hang szigetelt is meg van a sínekben gumi ami rezgés csökkentő.Viszont most kíváncsiságból beraktam a gépembe van itthon egy seagate barracuda 1tb hdd igaz ez az olcsóbb változat 5400rpm fordulatos de halkabb lett a rendszer csak néha a hdd fejkalibrálása hallatszik gondolom 7200rpm-es valamennyivel hangosabb lenne de szerintem annyira nem mint a 3,5-ös társai.

Mondjuk tudom az 1tb M.2 ssd vel meg hangtalan lenne csak a hűtő ventik susogása maradna bár most kb legjobban az hallatszik a hdd alig nagy hdd-nek nagyobb alapzaja van.

2022. okt. 25. 18:38
 6/7 A kérdező kommentje:

4/

Teljesítmény alatt mit értesz?Pl van egy 3,5 1tb 7200 rpm 64mb meg van egy 2,5 1tb 7200rpm 128mb

2022. okt. 25. 18:40
 7/7 A kérdező kommentje:

4/

Hát azért most vissza kötve a3,5-ös nagyobb lett a gép alapzaja már a venti hallom kevésbé.Na jó nem hatalmas zaj de ugye ha csend van akkor max halk suhogást lehet hallani amúgy meg egy folytonos alap hangot.

2022. okt. 25. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!