Pendrive írásvédettség megszüntetése?
Helo!
Tanácsot kérnék, kaptam egy pendrive-ot, amit LG TV-re dugtak rá és remekül írásvédetté tette a TV a pen-t, le kéne formatálnom.
Ezt végig zongoráztam, regedit beállítás nem segített,
diskpart nem segít mert ugyan a read-only No-ra van rakva, a jelenlegi read-only folyamatosan yes (igen),
próbáltam check disket (chkdsk), ott meg folyton azt írja mivel írásvédett, nem lehet formatálni és mivel exFat a rendszer nem tud vele mit kezdeni.
Külsős programon kívül akkor kb nem maradt semmi?
Pofám leszakad hogy így lezár egy pendrive-ot, csak azért mer' ELGÉ érted.
Durva megoldás (hacsak nem hardveres írásvédelem van a meghajtón): törlöd a teljes partíciós táblát/a meghajtó teljes területét - erre ott van a dispart clean all:
parancsa, vagy az sdelete:
nevű eszköz.
De vannak más célalkalmazások e célra - mint például az Active Killdisk:
a CBL Data Shredder:
a DBan:
Linux alatt is több lehetőség kínálkozik a meghajtó szanálására:
Sima Sandisk pendrive volt, boltból véve, volt windows-zal is használva, szóval nem hiszem hogy hardveres a védelem, csak LG TV.
clean all nem megy, mert eszközhiba miatt nem lehet végrehajtani, akkor majd otthon letöltök valamit hozzá. Mit ne mondjak elég acélos eddig :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!