Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pendrive írásvédettség megszün...

Pendrive írásvédettség megszüntetése?

Figyelt kérdés

Helo!

Tanácsot kérnék, kaptam egy pendrive-ot, amit LG TV-re dugtak rá és remekül írásvédetté tette a TV a pen-t, le kéne formatálnom.

[link]

Ezt végig zongoráztam, regedit beállítás nem segített,

diskpart nem segít mert ugyan a read-only No-ra van rakva, a jelenlegi read-only folyamatosan yes (igen),

próbáltam check disket (chkdsk), ott meg folyton azt írja mivel írásvédett, nem lehet formatálni és mivel exFat a rendszer nem tud vele mit kezdeni.

Külsős programon kívül akkor kb nem maradt semmi?

Pofám leszakad hogy így lezár egy pendrive-ot, csak azért mer' ELGÉ érted.

2022. okt. 25. 10:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Durva megoldás (hacsak nem hardveres írásvédelem van a meghajtón): törlöd a teljes partíciós táblát/a meghajtó teljes területét - erre ott van a dispart clean all:

[link]

parancsa, vagy az sdelete:

[link]

nevű eszköz.

De vannak más célalkalmazások e célra - mint például az Active Killdisk:

[link]

a CBL Data Shredder:

[link]

a DBan:

[link]

Linux alatt is több lehetőség kínálkozik a meghajtó szanálására:

[link]

2022. okt. 25. 11:02
 2/5 A kérdező kommentje:

Sima Sandisk pendrive volt, boltból véve, volt windows-zal is használva, szóval nem hiszem hogy hardveres a védelem, csak LG TV.

clean all nem megy, mert eszközhiba miatt nem lehet végrehajtani, akkor majd otthon letöltök valamit hozzá. Mit ne mondjak elég acélos eddig :D:D

2022. okt. 25. 11:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem az a pendrive kuka. Akkor szokott "írásvédett" lenni, ha megadja magát az elektronikája. Olvasni még esetleg tudod, de írni már nem.
2022. okt. 25. 16:34
 4/5 A kérdező kommentje:
Leszedtem az active killdisk-et, törlésnél stb csak 10 hibát talált az írási szektorban, szóval jah, kuka lesz belőle.
2022. okt. 25. 17:10
 5/5 A kérdező kommentje:
Azért köszi a tippeket, sajna így járt.
2022. okt. 25. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!