Melyik a jobb laptop konfig?
1.) Ryzen 5 5600H,16GB DDR4 3200Mhz,512 GB SSD,RTX 3050 4GB 2.) Ryzen 7 6800H, 16GB DDR5 4800 Mhz,512 GB SSD, AMD Radeon 680M
Külföldi oldalak nagyon dicsérik az új AMD kártyát,arra lennék kiváncsi esteleg erősebb e a 3050nel? Egyébként mind2 laptopnak Full HD Oled kijelzője van. Az első laptop 350 a második 380ba kerül.
A 680M egyáltalán nem egy olyan hú de jó GPU. Kb egy 1050 szintjén van vagy még annyin se.
#1 Azért mert a processzorba integrált.
A Radeon 680M elképesztően jó cucc ahoz képest hogy micsoda. Ha például aksiról akarnál játszani akkor a másik laptop lecsapná az RTX3050-et és az 5600H gyengébb Vega integrált grafikáján futtatná a játékokat, viszont bedugva az 3050 kb kétszer gyorsabb lehet (laptopoknál erősen áramfelvétel függő).
Én igazából ha gaming laptop-ot vennék most akkor egy RTX3060-asra mennék rá, se alább se feljebb. A 3050-nek a 4GB memória hamarosan már csak 720p felbontáshoz lesz elég, a 3060 felettiek pedig már túl sok áramot fogyasztanak ami miatt praktikátlanul nagy lesz a gép hogy a hűtést biztosítani tudják.
Játékra egyértelműen az első, de mondjuk nekem munkára a második jobb lenne.
Egyébként meg azzal értek egyet, amit a #2 írt.
Az a 680M egy vicc... felét tudja legtöbb esetben a 3050-nek 😃
Ha számít a játék, akkor egyértelmű... 3050.
#2 vagyok
#4 Ez perspektíva kérdése, a Radeon 680M messze a legerősebb Windows-os rendszerbe elérhető integrált grafika, még ha csak felét is tudja a 3050-nek az így is minimum kétszeresen veri az összes korábbi Radeon Vega, Intel Iris Xe és Intel UHD integrált grafikus chip-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!