3600 CL16 RAM megéri a felárat a 3200 CL16-tal szemben?
Ezek a különbségek csak nagyon magas FPS szám esetén szoktak kijönni ahol erős a kártya és a proci is már a limiten van. De ott is kb csak annyi hogy 140 helyett 150 FPS lesz nem valami óriási különbségek.
Mondjuk szerintem nem olyan nagy a különbség. Én még jó pár évig nem tervezek új alapra menni így Ryzen 5 5600 mellé 3600 ast vettem 240hz es monitorhoz mert akkor éppen nem volt sokkal drágább a 3600 as.
A #3 videója hibás, mert ott 3200CL14 van, ami jóval drágább, mint a linkelt két memória.
Hogy mi éri meg az rendszerfüggő. A Ryzenek felépítésük miatt valamivel jobban mennek a 3600/3800-as RAMokkal azonos CAS Latency esetén ( így az Infinity Fabric órajele szinkronban lesz a memóriavezérlővel ). Az inteleknél nagyjából mindegy, bár azok meg jobban skálázódnak a RAM órajellel :D
Játékok tekintetében processzorlimites környezetben a Ryzeneknél a 3600CL16 kb ugyanúgy megy(inkább gyorsabb), mint a 3200CL14 és mindkettő gyorsabb a 3200CL16-nál. A memóriaintenzív alkalmazások szintén profitálnak a gyorsabb RAMból.
A 3600CL16-ot szoktuk mondani spweet-spotnak a Ryzenek mellé, de az olcsóbb 3600CL18 vagy 3800CL18 is jó választás. Minimálisat buksz az időzítésen, de nyersz a IF szinkronon és a nagyobb memsávszélen.
A 3600CL18 pl olcsóbb, mint a linkelt 3600-as:
ASUS PRIME B660-PLUS D4
I5-12400F
RTX 3050
Seasonic FOCUS GX-550W Gold
Ennyit nagyon nem.
Használtan nincs valami jó ajánlat? Nézd meg hardveraprót is... memóriák a megbízható alkatrészek közé tartoznak. Ezért is van rájuk általában élettartam garancia (~amíg gyártásban van). Azaz egy hibátlan memtest eredmény mellett ajánlott a memóriákkal spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!