Laptop bekapcsolásakor, amint a Windows el kezdene betölteni, a laptop azonnal kikapcsol. Valahogy helyre lehet hozni? (többi lent)
A laptopom gond nélkül bekapcsol, pár másodperc múlva megjelenik a Windows ablak, és alatta a pörgő/gondolkodó jel. Amint ez megjelenik egy másodperc múlva ki is kapcsol a gép. Olykor kiírja előtte, hogy felkészülés az automatikus javításra.
A boot menübe és a bioszba betudok lépni, ilyenkor a gép nem kapcsol ki, de ha elkezdem frissíteni ott a Windows-t, ugyanúgy kikapcsol.
Próbáltam külső USB-vel frissíteni a Windows-t, azzal is kikapcsolt.
Az SSD-t áttettem egy másik laptopba, ott felállt a Windows, használni is lehetett a gépet. Én már kifogytam az ötletekből, lassan elfogadom, hogy hardveresen tönkre mehetett a gép. Lenovo Thinkpad E540-ről van szó.
Érdekesség, hogy csak akkor jut el a Windows betöltéséig a gép, ha nincs bent az aksija és csak vezetékről kapja az áramot. Ha az aksi bent van, kiírja, hogy critical low battery és azonnal kikapcsol, még akkor is, ha a vezeték be van dugva.
Előzmény: Használtam a gépemet, ami kiírta, hogy lefog merülni az aksi. Gyors bedugtam a vezetéket, de valamiért nem akarta tölteni a gépet, ami kikapcsolt, majd bekapcsolt, de elkezdett frissíteni. Tölteni továbbra se töltötte és frissítés közben ki is kapcsolt teljesen. Azóta nem tudom használni.
Csak kérdés, hogy ha nincs is benne aksi, akkor töltőről miért nem tud felállni a Windows?
#7:
Bocs félreértettem, - tényleg az alaplapon lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!