Egy AMD Ryzen 7 5750G 4 GHz mellé érdemes betenni egy RTX 4090-et vagy legalább a 3080, 3090, erősebbik verzióit vagy 4080-bol legalább a 12gbst?
Eddig ennek az integráltjával döcögtem low-medium grafikán 20-30 fps-el. Viszont most van ppénz és olyan videokártyát keresek amit támogat a processzorom és az alaplapom.
Gigabyte Aero X570S G lapom és egy Akyga AK-B1-950 tápom van.
4K-hoz mehet a 4090.
Nyilván fog kelleni majd egy új szabványos tier a táp is.
"Eddig ennek az integráltjával döcögtem low-medium grafikán 20-30 fps-el. "
De melyik játék esetén?
"és egy Akyga AK-B1-950 táp"
Azt szívem szerint lecserélném az alábbi listából:
"Tier C" vagy a feletti besorolásúra (és nem kell feltétlenül "állítólag" 950 W-os terhelhetőségű dög se).
Valahogy nekem nem lenne nagy bizodalmam olyan gépbe drága, dedikált, nagy tápfelvételű videokártyát rakni, amiben egy olyan tápegység van, amiről nem igazán érhető el teszt:
nem rendelkezik semmilyen hatásfok-besorolással:
Ja és azért is, mert azon a tápegységen - a gyártó adatai szerint: [link] - csak egy darab 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozó van (az erősebb videokártyák többet igényelnek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!