Tegnap kicseréltem a gyári hűtőt a gépemben, illetve cseréltem a ramot. A hűtő felfogatásához ki kellett szednem az alaplapot, így tudtam a hátlapra felerősíteni a tartóját. Papíron minden flottul ment,de ?
Elméletben igen, kétszer is leellenőriztem mindent, illetve csináltam már ilyet korábban többször is de akkor nem volt gond.
Kedves 2, köszönöm az értelmes választ, nem tudom ezt miből okoskodtad ki, de biztosan igazad van. Aki nem szaki az csak egy idióta barbár lehet aki ütvefúróval pakolja össze a gépet.
Ventillátorok felpörögtek a kattanás előtt? Azt követően, amikor megpróbáltad?
24 pines tápcsati és a proci tápcsati rendesen vissza lett dugva? Az azért szivatós tud lenni.
Proci hűtője csatlakoztatva lett az alaplaphoz?
Sajnos akár zárlat is lehetett, van két bukó legalább: alaplapnál hiányzó csavarok, illetve felcserélt, rossz helyre dugott előlapi csatlakozók. Utóbbit sajnos könnyen el lehet rontani, ha figyelmetlen az ember és valamit felcseréltél. Elég könnyen megsüthető így (jobb esetben csak) az alaplap..
Amit esetleg érdemes megpróbálni: CMOS reset után, gépen kívül alaplap+proci+(régi) ram+táppal megnézni, hogy ad-e valami életjelet.
Ha már egy csavar érintkezik onnantól ez a fajta zárlat kizárható, és azért általában a lapot normálisan becsavarozzuk.
Az semmiképp se jó jel, ha egyáltalán nem reagál, így a táp felé indulnék először. Szaga nincs véletlen?
"Aki nem szaki az csak egy idióta barbár lehet aki ütvefúróval pakolja össze a gépet."
Nem feltétlen, de sajnos ez a jellemző... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!