Hogyan működik a bios jelszó kérés ezen (bios-pw) az oldalon, ha elfelejtettem?
Azt nem értem, milyen jelszót ad meg, ha a gépre a jelszót (ami más) valaki tette rá. Hogyan lehet belépni, mert gondolom nem azt mondja meg az oldal, ami most a bios jelszó. Enter your code---oda mit kell beírni?
Vagy ez un. mester jelszó?
Be van hivatkozva az oldalon a kutatás alapja:
Mikor háromszor rosszul adod meg a jelszót, zárolja a rendszert és visszaad egy checksum értéket a hibaüzenet mellett. Ezt írod be, és fejti vissza a jelszót belőle.
Köszi.
Tehát azon a gépen kell csinálni amelyiken gond van. Ott törli a régi BIOS jelszót, és generálódik új?
Csak azt nem értem, hogyan törli a régi BIOS jelszót?
Az a gond, hogy nem tudok angolul, és nem is vagyok nagyon értője a dolgoknak, de néhány dolgot azért csak megcsináltam.
Nem esik le, hogyan írja át.
Ha pedig átírja, akkor csak arról a gépről szükséges ez a művelet...?
Idézet Deepl fordítóval:
"FlashROM-on tárolódik - ez egy chip a készülék alaplapján, amely a BIOS-kódot és egyéb beállításokat, például a memória időzítését is tartalmazza."
Közben olvastam:
Ha ezek közül egyik megoldás sem segít, akkor nem marad más lehetőséged, mint az alaplapcsere. Ugyanis a Lenovo nem biztosít semmilyen kiskaput a jelszó megkerülésére. Sőt még mester jelszó sincs a BIOS/UEFI-be égetve, amivel a szervizben visszaállíthatnák a jelszót.
Szóval azt nem írtam, Lenovo a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!