Csinálhattak volna már 10 éve is Steam Deckhez hasonló eszközt?
Csinálhattak a Steam deck-hez hasonlót eszközt? Igen, és csináltak is.
Nyilván a felhozatal (és technológiai lehetőségek), maga a társadalom, illetve annak megítélése is változik idővel.
Régen teljesen természetes volt ha leültetek gépezni, kisebb közeget ért el a digitális játékok világa, manapság már kezd elmosódni a határ munka/iskola és magánélet közt, szinte mindenkinél ott a mobil, folyamatos a kapcsolat másokkal a neten keresztül, mobilon lehet játszani ami segített a digitális tartalmak megítélésében és elfogadásában.
Ha hasonló korábbit akarunk nézni, ott volt a nintendo Switch-e, igaz nem 10 éves, de jó pár évvel megelőzte a steam deck-et.
A kérdésre a válasz mindettől függetlenül: csinálhattak és csináltak is hasonlót.
"ezekben egy kicsit más hardver és szoftver volt"
Azért a SteamDeck sem egy fullextrás gamer PC. ;-) A kézikonzolok pedig nagyjából az előző konzolgeneráció technikai szintjén szoktak lenni. És nyugodtan visszamehetnénk a kvarcjátékokig. Amikor azok virágkorukat élték, akkor kb. a Pong konzolok, meg a Space Invaders jelentette a csúcsot.
"Tudom, hogy ezen sem Windows fut, "
No lám, no lám, akkor mégis csak zárt a rendszer, hisz nem nyílt windows/linux fut rajta, tehát pont olyan mint a Nintendo kézi konzoloknál.
Akkor ezek szerint neked egy windows/linux alapú, teljesen szabad kézi konzol kellene? Mert akkor a kérdésed az elejétől fogva nem is arról szólt, rosszul volt megfogalmazva.
Vagy ez is az "én nem a véleményedre vagyok kíváncsi, hanem az én véleményemre csak a te szádból, mást nem fogadok el" típusú kérdés?
"Szerintem direkt nem akarod megérteni."
Mindenki tökéletesen megértette a feltett kérdést, kaptál is választ. Évek óta gyártottak és gyártanak is kézikonzolokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!