Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Csinálhattak volna már 10 éve...

Csinálhattak volna már 10 éve is Steam Deckhez hasonló eszközt?

Figyelt kérdés
Nyilván sokkal gyengébb lett volna, de sok játékhoz megfelelt volna. A GPD 2016 óta próbálkozik ezzel. Hogyhogy most ekkora lett erre az igény, vagy miért nem volt régebben? 10 éve jelent meg a Windows 8, voltak subnotebookok... [link]

2022. okt. 7. 06:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
65%
Igen
2022. okt. 7. 07:00
 2/17 anonim ***** válasza:
82%
Persze, üdv a nintendo-k világában, 3Ds meg a többi.
2022. okt. 7. 07:21
 3/17 A kérdező kommentje:
Volt ott PSP, és PSVITA is, de ezekben egy kicsit más hardver és szoftver volt, nem beszélve az adathordozókról (részben Wi-Fi híján). Nem kell visszamenni a kvarcjátékokig.
2022. okt. 7. 07:30
 4/17 anonim ***** válasza:
65%

Csinálhattak a Steam deck-hez hasonlót eszközt? Igen, és csináltak is.

Nyilván a felhozatal (és technológiai lehetőségek), maga a társadalom, illetve annak megítélése is változik idővel.

Régen teljesen természetes volt ha leültetek gépezni, kisebb közeget ért el a digitális játékok világa, manapság már kezd elmosódni a határ munka/iskola és magánélet közt, szinte mindenkinél ott a mobil, folyamatos a kapcsolat másokkal a neten keresztül, mobilon lehet játszani ami segített a digitális tartalmak megítélésében és elfogadásában.

Ha hasonló korábbit akarunk nézni, ott volt a nintendo Switch-e, igaz nem 10 éves, de jó pár évvel megelőzte a steam deck-et.

A kérdésre a válasz mindettől függetlenül: csinálhattak és csináltak is hasonlót.

2022. okt. 7. 09:14
 5/17 anonim ***** válasza:
65%
Kedves kérdező, nem értelek. PSP, PSVITA és társai KONKRÉTAN olyanok voltak mint a SteamDeck. Igen, más hardver, mert más idők. Ettől még tudtál vele játszani. Handheld konzolok mióta világ a világ léteznek. Szóval nem értem a kérdést.
2022. okt. 7. 09:55
 6/17 anonim ***** válasza:
66%

"ezekben egy kicsit más hardver és szoftver volt"

Azért a SteamDeck sem egy fullextrás gamer PC. ;-) A kézikonzolok pedig nagyjából az előző konzolgeneráció technikai szintjén szoktak lenni. És nyugodtan visszamehetnénk a kvarcjátékokig. Amikor azok virágkorukat élték, akkor kb. a Pong konzolok, meg a Space Invaders jelentette a csúcsot.

2022. okt. 7. 10:12
 7/17 A kérdező kommentje:
PC alapú, Windows-t (vagy Linuxot) futtató kézikonzolra gondoltam. Tudtommal a GPD volt az első cég, amelyik ilyet csinált. Tudom, hogy ezen sem Windows fut, de a lehetőség megvan rá. Itt rengeteg régi/olcsó/ingyenes játék van, nem úgy, mint a Nintendo Switch-en és társain. Ami előtt ott volt a DS, pl.
2022. okt. 7. 10:53
 8/17 anonim ***** válasza:
74%

"Tudom, hogy ezen sem Windows fut, "

No lám, no lám, akkor mégis csak zárt a rendszer, hisz nem nyílt windows/linux fut rajta, tehát pont olyan mint a Nintendo kézi konzoloknál.

Akkor ezek szerint neked egy windows/linux alapú, teljesen szabad kézi konzol kellene? Mert akkor a kérdésed az elejétől fogva nem is arról szólt, rosszul volt megfogalmazva.

Vagy ez is az "én nem a véleményedre vagyok kíváncsi, hanem az én véleményemre csak a te szádból, mást nem fogadok el" típusú kérdés?

2022. okt. 7. 11:11
 9/17 A kérdező kommentje:
Szerintem direkt nem akarod megérteni. PC alapú (x86/x64) processzort használjon, nem érdekel, hogy nyílt-e operációs rendszer, Windows-játékokat máshogy nehéz lenne kézikonzolon futtatni.
2022. okt. 7. 11:18
 10/17 anonim ***** válasza:
65%

"Szerintem direkt nem akarod megérteni."

Mindenki tökéletesen megértette a feltett kérdést, kaptál is választ. Évek óta gyártottak és gyártanak is kézikonzolokat.

2022. okt. 7. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!