Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől lassúl be MINDEN pendrivem?

Mitől lassúl be MINDEN pendrivem?

Figyelt kérdés
Minden pendrivem ahogy növelem a rámásolt adatokat, elösször azt írja ki, hogy átvizsgálást kérek-e? megnyomom, hogy nem, folytatás átvizsgálás nélkül, és be van lassulvalk, nem tudok már lemásolni sem róla mert azt írja sérültek a fájlok, vagy szimplán belaggol és nincs előnézet sem windows nézegetőben. Mi lehet ez? De tényleg 5-6 pendrivemmel is ez van.
2022. okt. 6. 21:08
 1/10 Pelenkásfiú ***** válasza:
100%

Hát.. nem a Wishről kell rendelni (meg Ali és társai).

Az ilyen olcsó pendrive-on nem is a valós kapacitás van feltüntetve. És ha mondjuk 64 GB helyett valójában csak 8GB, akkor az utána ráírt adatok mennek a "semmibe".

2022. okt. 6. 21:16
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Mert pendrive.

Vegyél inkább külső (usb) SSD-t.

2022. okt. 6. 21:26
 3/10 A kérdező kommentje:

1. Nem tudom mi az a wish, sosem rendeltem, az első kettőt media markban vettem, a többit HVG állásbőrzén zsákmányoltam.

2. Szóval a pendrive szar? Oks ahhoz van kábel?

2022. okt. 6. 21:54
 4/10 anonim ***** válasza:

3/

Te panaszkodsz a pendriveokra nem én.

Én el tudom őket fogadni olyan (lassú)nak amilyenek. Nem toporzékolok emiatt, főleg mivel van alternatíva. 😏

2022. okt. 7. 00:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha ilyet ír ki, akkor még csoda, hogy látod a fájlok nevét. Ezek halottak.

Elgondolkodtató, hogy esetleg nem-e a géped nyírta ki őket, pl egy fos tápegység, vagy egy zárlatos csatlakozó... nem szokott olyan lenni pl, hogy rádugod, és azonnal leáll a gép?

Amúgy az olcsó pendrive-ok ilyen szarok. Pár év alatt így tönkremennek, és amúgy is lassúak.

Van külső ssd vagy ssd alapú pendrive, 3-5x áron. De látod megéri, mert túléli a pendriveokat.

Illetve azért mégis elsődleges, hogy kiderüljön, hogy esetleg a géped a hibás... szóval nem szoktak a pendriveok ilyen gyorsan halódni. Van rá esély, de furcsa lenne.

2022. okt. 7. 05:46
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem, egyáltalán nem, chieftec tápom van, a laptopét nem tudom gyári lenovo szerintem.

De ez borzasztó csomó emlékem van rajta az mind kuka? Annyi, hogy ki hszoktam húzni az USB foglalatból nem nyomkodom meg hogy biztonságos eltávolítás, az baj?

2022. okt. 7. 12:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem baj. Az csak arra figyelmeztetne igazán, hogy ha épp van valami adatáramlás, akkor ne húzd ki, amíg nem fejezte be. pl meg van nyitva egy doksi, vagy megy még egy másolás, akkor figyelmeztet rá, hogy "hé, még nem húzhatod ki"... tehát ami adat már rajta van a pendrive-on, az nem sérül az eltávolítás nélküli kihúzáskor.

Igen, ami adat rajta volt, az szinte menthetetlen.

Mármint el tudod vinni adatmentésre, de olyan árakon, hogy azt kifizetni embertelen, és nincs 100%-os garancia rá, hogy sikerül akár csak bármit is helyreállítani.

Legyen ez a veszteség a tanulásé... a fontos adatainkat soha nem tároljuk csupán egyetlen helyen. Legalább 3 helyre kell történnie az adatmentésnek, hogy minimális biztonságban legyenek.

Nálam így vannak a képek: Saját szerver HDD-n, gépben a HDD-n, felhő szolgáltató tárhelyén.

2022. okt. 8. 10:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Felhőbe nem rakom fel mert mégis csak személyes adatok. De a külső SSD az felizgatott, usb csatlakozós? Mennyibe kerül egy 120-as kb?
2022. okt. 8. 10:46
 9/10 anonim ***** válasza:

bazz... árukereső.

[link]

usb, igen.

építhetsz akár te is, de az bonyesz. meg nem árt a TRIM és UASP képesség.

2022. okt. 8. 10:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Illatos ánusz
2022. okt. 8. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!