Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit szóltok a méretekhez?

Mit szóltok a méretekhez?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=NgbQupKmjQ0

Ma nekiálltak szállingózni az unbox videók a 4090-ről.

Linkelt videó talán a legérdekesebb, első a Founders, brutálisan nagy kártya tényleg, jön a Palit, még rátesz egy lapáttal a méretre, aztán a végére a Gigabyte amolyan " fogd meg a söröm " szinten...

Csak szerintem kezd ez inkább komikus lenni? Régen az ilyen komolyabb kártyákat 8800Ultra, 4870X2 és így tovább azért a méreteik miatt is csodáltuk de még valahogy meg tudták őrizni a komolyságukat.

De itt oké, hogy szintén valószínű kegyetlen gyors kártyák, de azért nem estek már át tényleg annak a bizonyos lónak a túlsó felére?

Mert lehet viccesen megjegyezzük, hogy lassan egyszerűbb lesz a VGA-ra építeni a gép többi alkatrészét, de aztán ha a gyakorlatban is belegondolunk, hogy egy ilyen jó 3KG-os kártyára ténylegesen rá lehetne az egész alaplapot " tűzni " procihűtéssel mindennel együtt és valószínű meg is tartaná, hát annyira nem is lesz teljesen vicc az elképzelés.

A valóságnál maradva ezekhez a kártyákhoz meg már tényleg kötelező kellék lesz valami alátámasztás, mert itt már szerintem ha csak csavar fogná a gépházhoz a hátsó része még simán nekiállna idővel lecsavarni/tépni a PCI-E slotot a lapról.

2022. okt. 6. 00:56
 1/4 SIDLER22 ***** válasza:
71%

Ki kell támasztani a sarkát valamivel azt kész.

De amúgy én azt sem nagyon értem, hogy egyáltalán ilyen kártyák miért léteznek. Én egy 1080-assal játszok a mai napig 4K-ban és ha nem is mindent. Például a Cyberpunkot nem biztos, hogy elvinné, de pl az Apex Legends-et el vitte full grafikán. Szóval még egy 1080-as is használható a mai napig modern játékokkal. Még 4K-ban is. Nem hogy Full HD-ba.

2022. okt. 6. 05:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Azért a 1080 egy erős FHD, kevésbé kompromisszumos 1440p kártya, ami lassan 7 éves. Messze nem 4K-ra van. 5 évig használtam 1080-t, így van bőven tapasztalatom róla.

Engem egyébként jobban zavar az, hogy már 3000-es szériánál is instant buksz 2 PCIe x1 slotot a vastagsága miatt.

Tavasszal vettem új PC-t egy 3080-al, és az alaplapon összesen 1 darab szabad PCIe x1 maradt, mert a rohadt vastag VGA a többit használhatatlanná tette.

2022. okt. 6. 06:32
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

AIO vízhűtéses változatok szinte kötelezővé válnak így. Levegővel értelmesen már nem lehet hűteni ezeket.

Ugye ahány W a kártya, szinte pontosan annyi W hőenergia képződik. Meleggel nem lesz gond télen...

2022. okt. 6. 06:40
 4/4 Teqiero85 válasza:
58%
Ez elég érdekes dolog tényleg nekem is ezzel lehet probléma.
2022. okt. 7. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!