Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri egyáltalán felújított...

Megéri egyáltalán felújított használt gépet venni manapság?

Figyelt kérdés

8 év után már nagyon lassú az előző laptopom, ezért elkezdtem nézegetni, hogy milyenre cseréljem le.

Egy informatikában jártasabb ismerősöm arra bíztatott, hogy vegyek használt de felújított üzleti notebook-ot, mert azok sokkal jobban megérik.

Én viszont nézegettem a kínálatot, és hiába van rájuk garancia, meg hiába olcsóbbak, nem éri meg, mert így is van néhanyon karc, meg látszik a használat nyoma rajtuk, és gyakorlatilag a jobb darabok magyar billentyűzettel, 120-130 körül mennek, és ezek használtak, régebbi generációs processzorokkal.

Ehhez képest 200 körül szerencsével már ki lehet fogni egy új generációs processzorú, hasonló paraméterekkel rendelkező, de vadiúj laptopokat.

Nem igazán értek az informatika világához de jelenleg így látom.

Vagy tévednék és valóban jobb beruházás egy használt üzletit venni?

2022. okt. 2. 15:24
 1/5 DK-s ***** válasza:
54%
Ahhoz hogy tudjalak valahová sorolni az igényeidet illetően, legalább azt írd meg, hogy milyen tudású az a gép, ami neked már lassú!
2022. okt. 2. 15:26
 2/5 anonim ***** válasza:
65%
Neméri meg használt, felújított üzleti laptopot venni 120-130 000 körül. 160-200 000 között már olyan új laptopot kapsz ami generációkkal újabb és évekig boldogan fogod tudni használni.
2022. okt. 2. 15:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Most nagyon nem érik meg a használt gépek.

Tényleg jobb vétel egy akár amd 5300U procis gép is, akár már 130 körül, mint egy hasonló áru használt gép.ha meg 200 a kéret, akkor amd 5500U a legjobb vétel.

Érdemes még: intel 1135G7, intel 1215U

Ram 8-16GB igény szeront (általában bővíthetőek)

Kijelző IPS

Extra a bill világítás.

SSD 250 gb általában, de jó ha 500GB

2022. okt. 3. 14:53
 4/5 A kérdező kommentje:
250-300 ezer forint a keretem.
2022. okt. 3. 15:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor még OLED kijelző vagy gamer gép is belefér.
2022. okt. 3. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!