Pasztás vagy lapkás a VGA?
Ez a VGA pasztázva van, vagy az AMD által gyárilag használt szivacs szerű anyagot használják?
Kaptam egy jó adag Grizzly Conductonaut fémtartalmú pasztát, processzorra mindenképp kerülni fog, viszont VGA esetében nem tudom, hogy mit használnak gyárilag, mert ha pasztát akkor nincs gond, cserélem erre, ha ne adj isten garanciára kerül a sor keresek a gyárihoz hasonlót és kenem azzal, viszont ha ilyen szivacsos dolgot használnak mint a gyári AMD kártyáknál, akkor ugye azt nem tudnám visszaállítani sehogy, tehát inkább meg sem bontom a kártyát.
Valaki tud esetleg infót róla, hogy Sapphire itt pasztát vagy ilyen szivacsot használt?
Először is, minek akarsz szétszedni egy új fél milliós kártyát?
Másodszor, általában van garancia matrica plomba minden VGA-n pont azért, hogy ne lehessen megbontani házilag.
Vagy ha nincs matrica, akkor a csavarok vannak menetrögzítővel bekenve amit ha kitekersz szintén bukod a garanciát (mivel utána a szervízben úgyis látni fogják, hogy bontották a csavarokat, nem hülyék).
Mert lehet 10-15 fokot nyerni, és hosszabb távra tervezve azért sokat számít ekkora különbség, rosszat nem teszek vele ezzel az biztos, hogy hűvösebben üzemel.
Matrica van csak 2 csavaron azokat fel tudom finoman emelni szikével, nincs különösebben gond, csak erről nem találtam semmi információt nete hogy mit használtak a hűtő és a GPU között.
A GPU az szerintem mindig pasztás, de kizártnak tartom hogy egy új kártyánál 10-15 fokot nyerj csaj a pasztacserével, még akkor is ha a Conductonaut oldalán 10 fokot írnak.
Ezzel erősen vigyáznék, mert ez ha ez vezeti az áramot és egy kicsi mellémegy akkor ott a GPU körül meg fogsz sütni pár dolgot :D
Paszta helyett biztonságosabb megoldás a thermal pad és nincs para, hogy lefolyik. Igen, a Thermal Grizzly is gyárt olyat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!