HDD 7 menetes felülírása elegendő ahhoz, hogy véglegesen soha többet ne lehessen adatot visszaállítani róla?
Egy 2TB-os külső HDD, CCleaner-el csinálom a 7x-es felülírást.
26 órát ír így, a következő lépés a 35x-ös felülírás lenne, ami több mint 4 nap, így azt már nem akartam bevállalni.
Bizalmas céges adatok 2-3GB txt, pdf, jpeg, a többi pedig 1,2TB biztonsági kamera felvételek.
Elegendő ennyi felülírás?
Eladnám mert nincs már rá szükségem, viszont a bizalmas adatokat nem szeretném ha valaki a jövőben "hobbiból" visszaállítaná.
Fölösleges a 7 menetes felülírás.
Már egy menetes, a merevlemez teljes területét szektorról szektorra történő felülírása is elegendő lehet a modern előírások szerint:
Köszi a válaszokat.
Azért döntöttem a 7x-es mellett mert rákeresve a témára itt az oldalon régebbi kérdések alatt több válaszban is egyöntetűen azt írták, hogy még 3x-os felűlírás után is nyerhető vissza adat. Ezért elbizonytalanodtam, hogy mennyi lenne a reális felülírás.
#3 ez egy valamilyen szintig tűzálló házban lévő HDD.
Itt maga a ház ami érték, kevlár szénszálas kompozit anyagból van, illetve a belseje kivan öntve ha jól emlékszem szilikonnal a merevlemezzel együtt, gondolom a hőszigetelés miatt hogyha tűz érné ne sérüljön azonnal.
Szóval bonthatatlan az egész, és ház miatt nem egy szokványos külső meghajtó. Anno 70 ezer forint volt az USA-ból rendeltem, és mivel nincs már rá szükségem hátha megveszi valaki akinek kell egy ilyen speciális külső meghajtó.
A HD Sentinel egyébként 1000+ napot ír még.
A windows saját diskpart alkalmazása egy megcsinálja. Elég egyszer futtatni.
CMD-ben vagy powershellbe beírod: diskpart
aztán:
1.list disk
2. sel disk (lemez száma)
3. clean all
8/
Azzal csak az a 'baj' hogy visszajelzés (folyamatjelző) nélkül fut (akár napokig) és csak a végén írja ki hogy kész. Egy átlagember nem bírja kivárni, azt hiszi lefagyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!