Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot vegyek, ami...

Milyen laptopot vegyek, ami most egyetemen és később munkához is használható lesz és max. 220.000 forint?

Figyelt kérdés

Leszögezném, hogy nem igazán értek a laptopokhoz, most kezdtem kiművelni magam. Olvastam, hogy mindenképp SSD-s legyen, Intel Core i5-nél ne adjam alább, 8GB memória stb.

Egyetemre szeretném bevinni, szóval jó lenne, ha viszonylag sokat (4-5 óra) bírna egy töltéssel, valamint nem fagyna le a teamstől és a zoomtól. Pár alap, gyenge játékot is szeretnék rajta játszani, netezni, filmezni, Office programokat használni. Átlag felhasználás, viszont örülnék ha nagy tárhelye lenne és nem fagyna le folyamatosan.

Később munkához is lehet ezt használnám, ami előreláthatólag nem fog nagyobb külön programokat igényelni.

Milyen paramétereket vegyek figyelembe a választásnál, illetve milyen konkrét típusokat ajánlanátok? Jelenleg egy régi Lenovo Thinkpad T400-at használok, még használtam vettem kb. 8 éve. Most is jól bírja, csak az akksi lett kuka, ezért csak töltővel megy, illetve mikrofon, kamera nincs, ezért is szeretnék egy újat.

Keret kb. 200-220 ezer forintig.

2022. szept. 18. 12:00
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy az akkumulátor adatoknál ezek az adatok: Integrált 56.5 Wh Li-Poly

Ez jónak számít igaz? Bírni fogja sokáig (5-6 óra) töltés nélkül, általános használattal (kb. internetezés)?

2022. okt. 6. 18:14
 12/12 anonim ***** válasza:
netezés mellett bírnia kell az 5-6 órát, max fényerőn is.
2022. okt. 8. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!