Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől zughatott a gépemben a...

Mitől zughatott a gépemben a tápegység?

Figyelt kérdés

Ma kapcsoltam be a gépem és a gép elkezdett olyan hangokat kiadni mint egy rossz traktor.. Eddig még soha nemvolt ilyen, mindig nagyon csendbe ment egy hangot nem adott ki.. 2x újra kapcsoltam aztán elmult a hang.

Kezd meghalni a tápom vagy vajon miért adott ki ilyen hangot? Biztosan a táp volt mert a többi ventit megálittotam az újammal és akkor is zugott.

2022. szept. 15. 13:49
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
A venti csapágyasodása illetve nem egyenletes terhelése szokott ilyesmit okozni. Megpróbálkozhatsz a kifújásával, de rövid távon sem biztos, hogy segít rajta. A táp ettől még működik, de legalább a venti hosszabb távon cserére szorul, mielőtt megáll. Ha nem garis, és szét tudod szedni a tápot, magad is kicserélheted a ventit, csak arra figyelj, hogy a lapátok jó irányba álljanak illetve forogjanak. Számtech. boltokba fillérekbe kerülnek ezek.
2022. szept. 15. 14:10
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Ideiglenesen pár csepp műszerolaj is segíthet, de az tényleg csak kicsivel tolja ki a cserét.
2022. szept. 15. 14:17
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha asztali gépről van szó, akkor a burkolat leszedése után rácsodálkozhatsz a belsejére, mint én, amikor olyan fekete "pókhálós" kosztömeget találtam benne, hogy leesett az állam. Ha a ventilátor lapátokon nem tökéletesen egyenletesen oszlik el a por, akkor az excentricitás is okozhat ilyet.
2022. szept. 15. 14:23
 4/26 anonim ***** válasza:
47%
Én egy csepp hajtóműolajjal hoztam helyre a zúgó ventit, több, mint 10 éve semmi baja sincs.
2022. szept. 15. 15:21
 5/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.még lenne egy olyan kérdesem hogyha megáll a táp vagyis tönkre megy kárt tud tenni pl prociba, alaplapba vagy videokártyába? Vagy csak simán megáll és nemkapcsol be a gép és annyi
2022. szept. 18. 15:34
 6/26 anonim ***** válasza:
Ha nem valami nagyon régi vagy vacak márkájú táp akkor ha megáll benne a venti lehet túlmelegszik, de akkor emg simán leállítja magát a beépített védelemmel.
2022. szept. 18. 15:39
 7/26 A kérdező kommentje:
Cooler Master 460W táp
2022. szept. 18. 16:20
 8/26 A kérdező kommentje:
Cooler Master RS-460 PCAP-A3 pontosabban.
2022. szept. 18. 16:23
 9/26 anonim ***** válasza:

[link]

Hát túlmelegedésre ebben pont nincs védelem.

2022. szept. 18. 16:38
 10/26 A kérdező kommentje:
Hu dejo :(.. Akkor szorithatom a seggem mikor hall meg az egész gép :(
2022. szept. 18. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!