Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ryzen 5 1600/3600 CPUk húzásáh...

Ryzen 5 1600/3600 CPUk húzásához milyen alaplap+hűtés ajánlott?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy ASrock AB350M-et használok a ryzen 5 1600-al, és a gyári hűtésével.

Ezzel a setuppal max 3.75Ghz-re tudom overclockolni a procit 1.4-volton. Erre se merem mondani, hogy stabil, mert még a stress testet nem futtattam le rá, de ha e felé viszem el se indul a gép, szóval tovább húzni nem is lehetne

Lehet ki akarom cserélni egy 3600-ra vagy egy 5600-ra a processzort a közeljövőben, de ez még nem végleges döntés. Elsősorban inkább arra akarok rájönni, hogy legjobb esetben mennyit tudok az 1600-ból kihozni, aztán az alapján döntöm el hogy kell e nekem több.

2022. szept. 14. 12:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Kezdésnek egy komolyabb vrm-el ellátott B550-es vagy X570-es lap lenne az első tuninghoz. Ralestem a jelenlegi lapra de ezzel komolyabb tuningot pláne feszültségeket módosítani nem feltétlen ajánlott.
2022. szept. 14. 13:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Én egy 5600-at 4.7 GHZ-re tudtam húzni 1.25 volton egy MSI Tomahawk X570S-ben egy Deepcool AS 500-as hűtővel és 100% terhelésen Cinebench R23-ban így 75 fokon állt meg egy kb 27 28 fokos szobában.

NA most ezekhez a 6 magos procikhoz nem feltétlen kell ilyen combos lap én is azért ezt vettem mert esélyes hogy majd egyszer veszek egy használt 5900X-et vagy X3D-t ha lesz olyan. Egy 50-60 körüli alaplap elég kell hogy legyen. Valszeg egy ennél gyengébb hűtő is megtenné csak 4-5 fokkal melegebb lenne.

Az az Asrock lap viszont egy elég régi basic darab azzal én sem nagyon feszegetném a határokat.

Sokkal egyszerűbb lenne ha veszel egy 5600 vagy 5600G-t és bármilyen tuning nélkül potenciálisan 80-100%-al nagyobb teljesítmény lesz mint az 1600-al. Azért írom hogy potenciálisan mert hacsak nem 6900 XT-vel 1080p- ben játszol akkor nem fog ekkora különbség kijönni de semmiképp sem kis ugrás lenne.

2022. szept. 14. 14:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Esélyes, hogy jó lesz a B350. VRM valszeg elég lehet, mert amin megéri járatni még, azt tudja egy gyengébb középkat alaplap

De nem nagy OC bajnokok ezek az AMD-k 1600 AE pedig még a ram-okra is finnyás.

AF már nem annyira, de az is tud nyafogni.

Inkább a undervolt, magok egyszerre maxra járatása, amit lehet velük csinálni.

Hűteni pedig cefet nehéz a 3000 feletti szériákat, mert nagyon kicsi a chip. Illetve be tudnak halódni a magas feszültségeken. Nem éri meg maxra járatni. Tehát amit all core tud a biztonságos legmagasabb feszültség mellett, azon érdemes járatni. Az pedig olyan szint, amit a stock hűtő is tud, csak viszonylag hangosan.

2022. szept. 14. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!