A 12700h mennyivel erősebb és jobb választás játékokhoz mint egy 5800h, és kb. mekkora az fps különbség?
12700h egyértelműen erősebb.
Ha teheted akkor 12700h-t vedd meg
Semennyivel. A laptop GPU-k olyan harmatosak, hogy az i7 és a Ryzen 7 csak vakításnak van mellettük. A laptop GPu-kat egy i5-tel/Ryzen5-tel simán kihajtod sőt szerintem még egy 15 wattos Ryzen7 5800U-val is, pedig az csak 15 vattos proci.
Ilyen mobile RTX3050/Ti/3060 szintjén ezek a processzorok teljesen feleslegesek a laptopokba, de a marketing eladja ezeket :D
"Ilyen mobile RTX3050/Ti/3060 szintjén ezek a processzorok teljesen feleslegesek a laptopokba, de a marketing eladja ezeket"
Mi van ha nekem elég középszerű kártya, de minnél jobb proci kell?
"pedig az csak 15 vattos proci."
Mi köze?
"Mi van ha nekem elég középszerű kártya, de minnél jobb proci kell?"
Akkor írsz ki róla kérdést. Olvastad mi áll a kérdésben?
"kb. mekkora az fps különbség?"
"Mi köze?"
Elég sok. :)
"Elég sok. :)"
Attól függ mit viszonyítasz mihez ugye, ez önmagában nem egy arbiter
"Akkor írsz ki róla kérdést. Olvastad mi áll a kérdésben?"
Attól még nem igaz az az állítás hogy feleslegesek és csak a marketing adja el
Te mit értetlenkedsz?
Ezt írtam:
"Ilyen mobile RTX3050/Ti/3060 szintjén ezek a processzorok teljesen feleslegesek a laptopokba"
Ezeket a GPU-kat gyengébb processzor is simán kihajtja. Ezek mellé az FPS szempontjából tök felesleges a 12700H.
Nem azt írtam, hogy értelmetlenek ezek a H-s processzorok, hanem azt hogy a játékok és az fps szempontjából ezek mellett a GPUk mellé szükségtelenek. Ha neked processzorigényes munkára kell erős processzor akkor szükséged van rá, de annak semmi értelme hogy valaki megvegyen egy ilyen 12700H+3050ti kombót és játék közben 5-10%-on legyen a processzorterhelés.
Nulla. A GPU lesz a korlát minden esetben.
Etekintetben pedig az AMD proci jobb tud lenni, jobb az energiamenedzsment, több kakaó marad a GPU-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!