Lézeres, vagy patronos nyomtató?
Nyomtató vásárlás előtt állok.
Leginkább fekete-fehér szöveget nyomtatok.
Pár kérdésem lenne, remélem mindegyikre kapok választ.
A lézernyomtató gazdaságosabb, mint a patronos? (Ha havonta nyomtatok kb 30-40 papírt.)
Meddig bírja?
Megéri-e egy 40 ezres lézeres, mint egy 15 ezres patronos + 3 havonta a patron 5 ezerért?
Kedves #10, sajnos nekem még nincs saját keresetem, viszont születésnapomra kapott pénzből kell gazdálkodnom.
Rájöttem, hogy kell más dolog is, és a lézernyomtató árából csak a fele lenne a tintasugaras + a patron bele, a másik felét költhetném másra.
Nem használom komolyan a nyomtatót, csak tanulok vele jelenleg.
Ha ha úgysincs pénzed lézeresre, tök fölösleges volt a kérdést is kiírnod.
Csak kölcsönös időrablás így, semmi más.
Patronosból a külső tintatartályos a gazdaságos.
A mai tintasugaras nyomtatók nem száradnak be, ha nem nyomtatsz vele 3-4 hónapon át egyet sem. Tapasztalatból mondom. Van egy hagyományos canon nyomtatóm, amit csak azért tartok, mert néha cd/dvd/BD lemezeket nyomtatok.
A másik nyomtatóm külső tintatartályos. Egy lézernyomtatót cseréltem le rá, amibe a tooner három havonta volt cserés és 25 ezer lett volna bele az eredeti. Ahelyett vettem egy külső tintásat négy év után kellett tintát vennem bele kemény tíz ezer ft volt a négy tinta.
A gazdaságos nyomtató ismérve, hogy nem a nyomtat olcsó, hanem a tinta.
Egy ilyen nyomtató kb 50 ezer Ft és öt évig nem lesz gondod a töltésre használat mellett.
Én nem bohóckodnék 15 ezres gagyi nyomtatókkal.
A mai lézerek meg azért nem olyan gazdaságosak, mert nem nagyon eszik meg az utángyártott/töltött toonereket és még dobot is külön kell venni a legtöbbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!