Irodai munkára egy olcsóbb gép is megfelel?
Figyelt kérdés
2022. szept. 12. 12:19
11/23 anonim válasza:
"Te hülye vagy.win7 van a gépemen és 4gb ram és minden megy rajta akadás mentesen.."
És ezt megírtad privátban is, gg.
Komolyan mondom, kezd elmenni a kedvem ettől a kategóriától. Egy ilyen sima "ártatlan" kérdésnél is kiderül hogy a kérdező egy full autista jószág.
És akkor ezek után vedd a fáradtságot, hogy érdemben válaszolj a kérdésekre.
12/23 anonim válasza:
4GB RAM-on kényelmesen használtam sokáig Win 10-et, mellett böngésztem is, nem csak 1 lapon. Rengeteg gépet árulnak ennyivel, még drágákat is. Hiába van 2022, a Windows hardverkövetelményei (a Win 11-től eltekintve) inkább csökkentek, mint emelkedtek 10 év alatt. Nem a 8-16GB-os gép memóriafogyasztását, hanem valós tapasztalatokat kéne alapul venni. Megkockáztatom, egyszerűbb Linux felületeken még 2GB is elég lenne. De Win párti vagyok.
13/23 anonim válasza:
"Te hülye vagy.win7 van a gépemen és 4gb ram és minden megy rajta akadás mentesen.."
Ezt én is megkaptam okoskától... P
14/23 anonim válasza:
15/23 anonim válasza:
#12 csökkent? Azért megnézhetnéd a feladatkezelőben a Windows 8.1 és a Windows 10 RAM fogyasztását.
A Linux Mint MATE is kb. 1-1,1 GB RAM-ot fogyaszt alapjáraton. Azért az alá nem adnék.
Én 8GB RAM-ot javasolnék, szerintem irodai gépbe, egyszerű munkára az okés.
16/23 anonim válasza:
#15 Az nem jelent semmit, sőt, minél többet használ, annál jobb. Ez nem egy kanapé, ahol jól elterpeszkedik, és nem hagy másnak helyet. Betölti amire valószínűleg szükség lesz, és ha kell a hely, felszabadítja. A sebességet nézd inkább. Nézd meg a videókat. Talán nincs köztük, de találtam olyat is, amin ősrégi, 2GB-os gépre telepítenek (64 bites) Windows 11-et. Ott mondjuk véget is ér, de nem tűnt használhatatlannak. Ki lehet próbálni akár virtuális gépen is lepontozás helyett. Egyszerű irodai felhasználásról van szó, nem 20 lapon böngészésről egyszerre, videovágás és játék mellett.
17/23 anonim válasza:
Van egy Windows 10 tabletem 2GB RAM-mal, az is ilyen körül fogyaszt alapjáraton. Tegyek fel screenshotot?
18/23 anonim válasza:
#15 vagyok. Tisztában vagyok vele, hogy azért kisebb mennyiségű RAM-nál is próbálja jól kezelni a memóriát a rendszer. Volt mostanában a kezeim között kettő régebbi gép, ég és föld a különbség a 2GB RAM, illetve a 4GB között. Utóbbival azért már lehet mit kezdeni, egy Windows 8.1 és egy LM MATE van rajta dualbootban, aláírom, mindkettő jól használható, böngészésre is rendben van például egy MS Edge mellett. Ettől függetlenül új irodai gépet nem 4GB RAM-al rendelnék, az is biztos.
19/23 anonim válasza:
#18 Ez már sokkal pozitívabb hozzáállás :)
20/23 anonim válasza:
Nem is a memórián van a hangsúly igazából, mert az többnyire könnyen bővíthető. Bár nem lesz több RAM-tól minden feltétlenül gyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!