Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik videókártya a jobb és...

Melyik videókártya a jobb és miért?

Figyelt kérdés

Üdv

Videókártya vásárlás előtt állok és az ASUS két termékét nézegetem. Elöljáróban még annyit, hogy nem mostanában tervezem megvenni, megvárom még a 40-es széria megjelenik, hátha akkor lemennek valamelyest a 30-asok árai. :P

Szóval a két videókártya a következő:

ASUS TUF-RTX3060-O12G-V2-GAMING

ASUS ROG-STRIX-RTX3060-O12G-V2-GAMING

Leginkább az érdekelne, hogy mivel mind a kettő játékra lett tervezve mégis mi a különbség köztük? Az árát leszámítva. :)

Ahogy utána olvastam a ROG esetében jobb hűtést írnak (ami már nálam nagy pozitívum), de hátha van még valami.

Illetve szemezgetek még ugyanezen kártyák "Ti" változatával is, bár azok csak 8 Gb-os memóriamérettel rendelkeznek. Igaz nem tudom, hogy jelen esetben van e lényegi különbség a 8 vagy 12 GB memóriának.

Eleinte még versenyben voltak a 3070-es kártyák is de végül azokról letettem. Elég nekem a GDDR6 memória is.

Válaszokat előre is köszönöm

2022. szept. 9. 08:30
A kérdező szavazást indított:
ASUS TUF-RTX3060-O12G-V2-GAMING
ASUS ROG-STRIX-RTX3060-O12G-V2-GAMING
ASUS TUF-RTX3060TI-O8G-V2-GAMING
ASUS ROG-STRIX-RTX3060TI-O8G-V2-GAMING
3 szavazat
 1/1 anonim ***** válasza:

3060Ti akkor inkább, a sima 3060 esetében a több memoria igazából nem feltétlen jelent előnyt, mert GPU-ban gyengébb.

Mindössze a memoriarendszer szűkítése miatt tettek rá 12-t, mivel a másik verzió a 6GB lett volna, az meg azért tényleg ekvés lett volna.

2022. szept. 9. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!