Dell OptiPlex 3050-ben lehet cserélni tápot?
Nagyobb VGA-t szeretnék, de azt a táp nem bírná.
Jelenleg rx550 2gb van benne i7-7700, 4x4gb, 500gb ssd és 2tb hdd társaságában. A gépház és az alaplap dell, de Tower kivetelezésű, tehát nem sff.
Esetleg az Amazonon található átalakító kábel:
gyakorlati tapasztalatom nincs vele, így nem tudom garantálni a működőképességét.
Köszi a válaszokat.
Jelenleg 240W-os, a jelenlegi kártyának 250W kell, de még ez viszi.
Gtx 1660 6gb kártyát néztem, és egy FSP Hyper K Pro 600W-os tápot. Akkor elv a linkelt átalakítóval menne? Meg egyáltalán az új táp bemegy a régi helyére, vagy kisebb/nagyobb lesz?
"Jelenleg 240W-os, a jelenlegi kártyának 250W kell, de még ez viszi."
A 240 W a táp összterhelhetősége.
"a jelenlegi kártyának 250W kell"
Az a 250 W a javasolt terhelhetősége a tápnak:
az alaplapra csatlakozó PCI Express aljzaton keresztül 75 W-ot vehetne fel
gyakorlatban 50 W alatti a tápfelvétele:
"Gtx 1660 6gb kártyát néztem"
Az alapkiépítésben egy 8 tűs PCI Express tápcsatlakozóval rendelkezik:
így az össz tápfelvétele 225 W lehetne, de a gyakorlatban mivel 170 W-os TDP-jű a GPU, ez csak kevesebb lesz - ehhez akár egy 400-450 W-os összterhelhetőségű táp is elég lehet.
"és egy FSP Hyper K Pro 600W-os tápot"
Az az alábbi szakfórum listája:
alapján eléggé belépőszintű.
Inkább ilyesmiben:
gondolkodnék - hasonló árkategória, de minőségibb.
"Akkor elv a linkelt átalakítóval menne?"
Elvileg.
"Meg egyáltalán az új táp bemegy a régi helyére, vagy kisebb/nagyobb lesz?"
A régi tápot mérd le és hasonlítsd össze a kinézett táp gyártójának specifikációival.
Hát az 500W-os táp bukott, mert a mostani Dell táp 143mm széles, a másik pedig 150mm is. A 400W-os tápról nem volt fent adat árukeresôn, de szerintem ugyanakkora.
Ez így nehézkess lesz, hacsak nincsen 4-500W-os dell táp, ami kilőve mert azokon nem szokott lenni táp gpu-nak.
A mostani GPU-nál már érzem, hogy nagyon gyenge, sok játékot FHD lowon visz, hogy meglegyen a 60fps, a proci pedig 30-35%-on megy, ezért gondoltam, hogy a 1660 és az i7 7700 kihajtja egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!