Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha betört a laptopom képernyőj...

Ha betört a laptopom képernyője komolyan ennyi egy kijelző csere?

Figyelt kérdés

Ilyen laptopom van:

[link]

És ezt találtam kijelzőnek (ugye ez valami vicc?):

[link]

2022. szept. 7. 11:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%

"Ne szórakozzatok már."

Nem szórakozunk.

"Ez vicc."

Nem az.

Most azért gondolj bele! Szerinted mondjuk egy tévé mennyibe kerül? Pedig az gyakorlatilag "csak egy kijelző". (Meg benne egy minimális elektronika.) Ha ez mondjuk 10 ezer lenne, akkor egy új tévé sem kerülne százezrekbe, de egy monitort is bőven 20 alatt adnának.

Sajnos a kijelzők (viszonylag) drágák. Egy notebooknál, telefonnál, tabletnél bizony a kijelző ára elég jelentős részét teszi ki a teljes terméknek. Az nem "csak egy kijelző", hanem a termék egyik fő összetevője.

Én inkább azzal nem vagyok kibékülve, hogy a csúcstechnika mellett minden ennyire piszok könnyen törik, reped, amortizálódik.

2022. szept. 7. 13:05
 12/21 A kérdező kommentje:
Igen. Lehetne strapabíróbb. Éppenhogy egy pillanatra rossz helyen értem hozzá, és végig repedt a képernyő...
2022. szept. 7. 13:17
 13/21 anonim ***** válasza:
59%
Van strapabíróbb, csak az nem ennyire "olcsó".
2022. szept. 7. 13:27
 14/21 anonim ***** válasza:
78%

Igen, ha az ember nem akarja azt kockáztatni, hogy egyetlen rossz mozdulat miat tönkremenjen egy 50 ezres eszköz/komponens, az fizessen érte 2-3-szor annyit.

Nettó piacgazdaság. Nem érdekük tartósra csinálni, mert akkor feleannyit vennének belőle. Ironikus, hogy még a 10-15 évvel ezelőtti notebook kijelzők is némileg masszívabbak voltak. Ma sem kerülne + 50 ezerbe kicsit strapabíróbbra csinálni.

2022. szept. 7. 14:08
 15/21 anonim ***** válasza:
34%

"Hát ez nagyon gáz"

Nem nagyobb gáz, mint betörni a laptopod kijelzőjét.

2022. szept. 7. 16:40
 16/21 anonim ***** válasza:
62%
Nekem nem tűnik drágának.
2022. szept. 7. 16:55
 17/21 A kérdező kommentje:
Kinyitottam a laptopot és eltört. Okostojás.
2022. szept. 7. 18:14
 18/21 anonim ***** válasza:
26%

Attól, hogy "simán" kinyitod, nem fog betörni.

Legközelebb ne a kalapáccsal nyisd ki.

2022. szept. 7. 18:48
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nezz szet ebayen. Van amikor fedellel egyutt hasznaltan is van kompletten. Ha van kezugyesseged Te is ki tudsz cserelni egy fedelet. Ehhez youtoube videok vannak. En is mar csereltem, nem para. Igaz en gyerekkorom ota butykolok kb mindent...

Illetve elhangzott a Hardverapro. Ott tudom van egy kimondottan hasznalt Dell alkatreszekre soecializalodott srac. Ad vesz cserel javit. Tok normalis. En mar vasaroltam tole.

2022. szept. 8. 09:46
 20/21 A kérdező kommentje:
#18as magadat alázod meg az értetlenséggel. De hajrá!
2022. szept. 8. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!