A processzorom miért produkál ilyen irreális hőfokokat?
Én egyszerűen ezt nem is gondoltam, eleve általában nálam eddig a vga volt mindig a melegebb alkatrész kivéve ha nem valami irodai kártyáról volt szó. Ettől meg egyenesen az állam leeset én nem gondoltam, hogy ilyen hogy létezhet. Meg az elöző gépem esetében FX 9370 + GTX 1070 Ti.
Ez a processzor 90-95 C volt játékok közben. FunMarktba pedig elérte a maximális 108 fokot.
Ez a 11600KF pedig amikor nem volt újra pasztázva és 4.4GHzn járt. Akkor játék közben ilyen 125 fokon megy. Ha fel veszem a felbontást 4K-ra és ultrán nyomom. Akkor sem lesz sokkal jobb a helyzet hiába, hogy a proci 15%-on megy. FunMarktba pedig 138 volt a max.
Most újra pasztáztam, levettem az órajelet 3810MHzig ameddig tudtam. És játék közben most is 110-120 fokon megy. FunMarktba pedig ismét sikerült megütni a 129 C. És ha vissza vesz a teljesítményből akkor is bőven 100 fok körül van. A gyári hűtőt használom még mindig. Én rettegek konkrétan attól, hogy valami kigyullad ezért inkább. Át tettem a RTX 3060-mat az FX 9370 mellé ami érdekes szintén magasabb hőfokon megy. De azért nem ennyire. QHD felbontáson sajnos észrevehetően kevesebb az fps húzni pedig nem merem mert azon is gyári hűtő van. Munka közben is nagyon meleg a proci.
RTX 3060 vgam is közel nem ilyen hangos és meleg max 80 foknál megáll a hőmérséklet így újra pasztázva. Pedig ilyenem van:
Ezt cserélni akarom 3080-ra vagy 4060-ra.
Meg lehet oldani úgy is, hogy veszek rá egy cpu hütőt 30 ezerért. Lga 1200-ra nem nagyon találok sajnos.
Vagy pedig ha veszek egy új procit. Az I7 11700K és I9 11900K nekem ezekután kilőve. Mert én nem merem lehet, hogy csak az én procim hibás de akkor sem.
Az I7 10700K és I9 10850K viszont szóba jöhetnek. Amúgy is szükségem lenne a több mag és több szálra. De én már az egész foglalattól félek. Pedig videótesztekben mindig normális hőfokon mennek ezek a procik.
Sajnos a lap csere + proci csere már neccesebb főleg, hogy nekem minimum a Ryzen 5 5600 vagy I5 12400 az amire szükségem lenne. De már ezektől is félek főleg az inteltől.
A Ryzen 5 5500 is opció de az meg sokkal gyengébb.
Egyébként ez az intel komolyan ideig süllyedt.
Mert emlékszem, hogy régen volt I5 3570K és I7 5775C processzorom és ezek mindig hűvösebbek voltak gyári hütővel is pasztázva. Mint az 1050 Ti ami mellett bent voltak. Az 5775C most megváltás lenne ha a Codegen tápom nem bassza szét.
Mi a fszom az a FunMarkt? Vagy ez Furmark akar lenni? Te ilyenekkel játszol? :D
A 11600KF-hez nem is adnak hűtőt gyárilag. Milyen gyári hűtővel használod? Az intel csak a 65W-os procikhoz ad hűtőt, a 11600KF 125Wattos úgy, hogy a PL2-je 251Watt! Ha el van állítva valami a biosodban ( pl TAU time limit, valami auto tuning és e mellé még valami hőmérséklet override is ) akkor simán lehet hogy te egy 65Wattra való hűtővel hajtod a 200+ Wattos processzort, nem csoda hogy meleg... :D
Itt van 124db hűtő amiből választhatsz:
Milyen alaplapban hajtod, milyen hűtővel?
Mik ezek a kamu kérdések? Az előbb a 2060-as 4K, most meg a 130 fokos Intel cpu?
Kezdjük ott, hogy a core szériás Intel processzorok 100 fok felett tiltanak, szóval már itt bukta az egész.
szerintem a baj ott van hogy te mindeg kiszemeled a legmagasabb fogyasztasu procikat es tuningolod is pluszban oket
kerdes mi megy tonkre miatta, lapon valami, vagy mashol
de ha tenyleg felsz miert csinalsz ilyent?
mert ami nem fogyaszt annyit mint egy rezso az mar nem is lehet eros?
nem bika vga krol van szo felesleges kazan cpu
egy nem agyonhajtott 12genes proci is boven jo akar i3/5 is
ahogy az emlitett 5500 is boven pl.
hutonek meg normalisat hasznalj
65W os hutovel 200W ot:D az szep ha azt csinalod
#2 lehet alaplapon fizikai meropont szenzor is
vagy egy kulso muszerrel is merheti
Pl lehetne ez is es akkor meglehet a 140fok is
mikozben ha limit mukodik es nem tudja kikapcsolni a proci "csak" 100 fokos belul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!